Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorski kolesarji na Pohorju

Večer, Šport - Zoran Mijatovič: Konec tedna bo na obronkih Pohorja pri Snežnem stadionu v Mariboru državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu v spustu in štirikrosu.

Finale štirikrosa se bo začel v soboto ob 20. uri, finale spusta pa v nedeljo ob 14. uri. Ogled tekmovanja je brezplačen.

Po prvotnih načrtih organizatorjev bi bili tekmi že konec maja, a so ju zaradi slabe vremenske napovedi prestavili. Tokrat vreme ni problem, imajo pa težave s tekmovalci. Zaradi počitnic bo prvenstvo v štirikrosu močno okrnjeno. "Do četrtka se je prijavilo le petnajst kolesarjev. Upamo, da se jih bo do tekmovanja nabralo vsaj 32, da lahko tekmo še štejemo za regularno," je zaskrbljen vodja tekmovanja Iztok Kvas. V spustu pričakujejo okrog 100 gorskih kolesarjev.

Štirikros je disciplina, kjer se štirje tekmovalci naenkrat zapodijo na izjemno zavito progo s številnimi skakalnicami. Tudi s pomočjo komolcev in raznih trikov si skušajo privoziti prvo ali drugo mesto, ki vodita v nadaljnje tekmovanje. Trasa proge bo enaka, kot je bila za tekmo svetovnega pokala. V spustu, kjer vsak tekmovalec sam lovi čim hitrejši čas, pa bo nekoliko spremenjena. Bo lažja, prilagojena kolesarjem, ki se s to disciplino ukvarjajo le amatersko. Proga je dolga 2.500 metrov, ima 448 metrov višinske razlike, tekmovalci pa drvijo po njej na najhitrejših odsekih s hitrostjo čez 50 kilometrov na uro.

Zoran Mijatovič
 

Vecer.si 09.07.2010

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije