Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

3. Tek na Roblek

Bojan Ambrožič: Še enkrat aplavz vremenu, da je zdržalo še za pregovorno deževnega maja. Kaj samo zdržalo, vreme je bilo idealno za gorski tek!

V dolini je že kar močno pripekalo, ampak ker trasa Teka na Roblek premaga skorajda 1000 m višinske razlike, je bilo na večjem delu proge ravno prav toplo.
Dva dni prej sem bil na ogledu proge in presenečen sem bil nad tem koliko snega je še ostalo. Sploh je bil problematičen led na senčnih delih ter južen sneg, ki se je prediral do gležnjev. Zato sem vedel, da bo to težak tek.

Boštjan Hrovat je zasluženo prvi pretekel ciljno preprogo, posuto z gorskim cvetjem (Foto: Jana Božič)

Moja naloga na današnjem teku je bila, da popravim lanski čas. Ker je bil na štartu Boštjan Hrovat, se je pričakoval peklensko hiter štart. Pa niti ni bil. Boštjan je sicer potegnil po štartnem ravninskem delu v Dragi, a prav daleč naprej ni ušel. S Klemenom Trilerjem sva trenutno še skrbela, da si ni nabral preveč prednosti. Po cesti sva vedela, da nimava pravih možnosti proti njim. Vseeno sva pa želela biti dovolj blizu v kolikor bi omagal na strmejših delih proge, ki kmalu pridejo.
Vendar se Boštjan ni dal in je nadaljeval z enakim tempom, kot prej. Pač pa je začelo pobirati mene. Komajda sem še sledil Klemenu. Poskusil sem s hojo in bil začuda nekaj časa enako hiter kot Klemen, ki je ves čas tekel. Korenine pod Planino Planinico so me dokončno zdelale. Nisem mogel več na silo vleči in sem Klemena spustil naprej.

Pričakoval sem, da mi bo sedaj z vsakim korakom bolj uhajal. Pa je tudi on popustil in tekel le nekaj metrov pred mano. Na Poljški planini sem se ozrl nazaj in z olajšanjem opazil, da sem si nabral vsaj minuto prednosti pred ostalo konkurenco. Še sreča, ker sem bil že zelo na koncu z močmi in bi težko odgovoril na napad iz ozadja.

Veseli me, da se je upošteval (tudi) moj predlog in da se je letos teklo po bližnjicah, kar je tek naredilo še bolj "gorski". Hvala tudi navijaču ob progi, ki je tako močno drl, da sem njegove vzklike slišal še nekaj minut po tem, ko sem tekel mimo njega. Zato sem zdržal in se uspel celo rahlo spočiti. Klemen mi še vedno ni preveč ušel, a sem vedel da je zagotovo dovolj močan, da bi z lahkoto odgovoril na vsak moj napad. Začel pa se je tudi zadnji "sneženi" del. Pa na srečo ni bilo tako hudo, ker je v tem toplem vremenu v zgolj dveh dneh skopnel skorajda ves sneg.

V cilju se moram zahvaliti močnim vzklikom navijačev ob progi, ki so me pripeljali na absolutno tretje mesto s skorajda dvema minutama boljšim časom kot lani (40 min 45 s). Prvi del tega rezultata gre pripisati boljši formi, drugi del pa prav gotovo tudi hitrejši progi. Torej je bila ta tekma skorajda povsem identična kot lani. S to razliko, da ni slavil Simon Alič, ampak Boštjan Hrovat. Konec koncev sem s tekmo zadovoljen, saj sem tekel dobro, kljub temu, da sem v zadnjih dneh vse prej kot počival. Zelo me veseli, da sem preživel ene najbolj gorniško obarvanih počitnic v življenju. Samo na Begunjščici sem se v teh dneh znašel kar trikrat.

Celotna objava >> 3. Tek na Roblek

 

 

Spletni dnevnik 01.05.2010


Atletsko društvo Olimpik -Rezultati: 3. Tek na Roblekov dom, 1. 5. 2010


Fotografije - Roblek, 01.05.2010

Jana in Vilko Božič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije