Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalec omahnil z 12 metrov

Dnevnik: Predvčerajšnjim se je na plezališču v Vipavi huje poškodoval 22-letni plezalec iz Logatca.
Slovenske novice: Plezalec omahnil v globino
Večer: Omahnil v globino

Plezalec se po dosedanjih ugotovitvah policije med plezanjem ni pripel na varovalno vrv.

   
  Ponesrečeni plezalec se ni pripel z varnostno vrvjo. (Foto: Miljko Lesjak)  

Po preplezani smeri v Mali plošči je padel z višine 12 metrov na tla, pri tem pa si je huje poškodoval hrbtenico, glavo in obe nogi.

Miljko Lesjak iz GRS Tolmin je povedal, da so ponesrečenčevi prijatelji takoj poklicali pomoč in se z ekipo reševalcev ter vso potrebno opremo odpravili na kraj nesreče. Tam so se jim pridružili tudi člani enote za hitre reševalne intervencije (HRI MONG), ki deluje v sklopu civilne zaščite mestne občine Nova Gorica. Poškodovanega plezalca so oskrbeli, ga namestili v vakuumsko blazino in pripravili za transport s helikopterjem. Posadka helikopterja Slovenske vojske je na kraj nesreče pripeljala tudi zdravnika letalca, ki je poškodovanega oskrbel, zatem pa so ga z elektromotornim vitlom dvignili v plovilo in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Pri reševanju je sodelovalo 11 reševalcev GRS Tolmin in štirje člani HRI MONG.


Slovenske novice: Plezalec omahnil v globino
Logatčan, star 22 let, je v vipavskem plezališču nenadoma omahnil z vrha stene

Vipava, 28. aprila: Pri padcu približno dvanajst metrov v globino na plezališču Vipava se je v torek nekaj minut pred 16. uro huje ranil 22-letni plezalec iz Logatca. S hudimi ranami glave, hrbtenice in obeh nog so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Mladenič je plezal v plezalni steni Mala plošča. Ko je že prispel do vrha, je nenadoma omahnil v globino. Pristal je na nogah, pri padcu pa se je ranil še po hrbtu in glavi. Po klicu na pomoč so prihiteli reševalci tolminske postaje gorske reševalne službe za hitro posredovanje pri Mestni občini Nova Gorica. Ranjencu so dali prvo pomoč, ga imobilizirali v vakuumsko blazino in počakali na prihod helikopterja Slovenske vojske. Z njim je priletel tudi zdravnik in ranjenca dodatno oskrbel, preden so ga z vitlom potegnili v plovilo.  (I. U.)


Večer, Črna kronika - Carmen Leban: Omahnil v globino
Na plezališču nad Vipavo se je minuli torek popoldne hudo poškodoval plezalec, ki je omahnil v globino.
Potem ko so ponesrečenca oskrbeli in ga pripravili za transport, so ga s helikopterjem prepeljali v šempetersko bolnišnico.

Nesreča se je zgodila pozno popoldne, ko je plezalec po že preplezani smeri v Mali plošči padel okoli dvanajst metrov globoko in se pri tem huje poškodoval. Prijatelji so na pomoč poklicali regijski center za obveščanje, ki je aktiviral gorske reševalce iz tolminske postaje in novogoriško enoto za hitro posredovanje.

Poškodovanca so z vojaškim helikopterjem prepeljali v šempetersko bolnišnico. V akciji je sodelovalo enajst gorskih reševalcev iz GRS Tolmin in štirje člani novogoriške enote za hitro posredovanje. Tolminski gorski reševalci so letos posredovali že 21-krat.

Carmen Leban

www.dnevnik.si/  29.04.2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vecer.si 29.04.2010

Ponesrečenega plezalca so s helikopterjem  prepeljali v šempetersko bolnišnico.
(GRS Tolmin)
Ponesrečenega plezalca so s helikopterjem
prepeljali v šempetersko bolnišnico.
 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije