Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Višinska pustolovščina ...

ŠAO - Klemen Hren: Dočakali smo težko pričakovani teden, ko nas je pot zanesla v plezališče, kjer smo se v skalni steni soočili z vajo reševanja soplezalca.

Celotna objava na ŠAO >>>

/.../ Vajo in njen potek je tako kot v preteklih letih pripravil Mijo. Že od začetka smo mu popolnoma zaupali, poskrbel je za preventivne ukrepe potrebne za izvedbo. Napeljal je tudi dodatne fiksne vrvi, tako smo se iz tal lahko povzpeli samovarovani do Anja in Tejamesta reševanja, ki je bilo slabih 20 metrov visoko v steni. Ja, ta občutek je drugačen od tistega v dvorani, takoj dojameš, da je vse drugače, da gre za res in je potrebno dobro obvladati manever, kakor tudi sebe, svoje možgančke ...

Koncept vaje je bil zasnovan tako, da sta oba udeleženca lahko spremljala celoten postopek. Vodeči je plezal v prečnici in potem »odletel«. ...

< Fotografije Vaje reševanja padlega soplezalca >

/.../ Eno vajo smo izvedli še ob dnevni svetlobi, drugo pa ponoči. Ob nočnih aktivnostih je bilo potrebno biti še posebej pazljiv, vendar smo vajo vsi izpeljali varno in uspešno.

Na koncu smo stali ob vznožju stene, zazrti vase, v srcih nam je pošteno zaigralo, občutili smo zadovoljstvo, saj smo reševanje zmogli, zmogli tudi v temi in prekosili lastna pričakovanja.

20.04.10 11:25

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije