Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izjemno, tako v dobrem kot v slabem

Primorske novice: Občni zbor Obalnega planinskega društva Koper

Člani Obalnega planinskega društva Koper (lani je štelo 830 članov) so se pred dnevi zbrali na 53. rednem občnem zboru, predstavili delo preteklega leta in bogat program za letošnje.

KOPER – Občni zbor OPD Koper so začeli s kulturnim programom, ki so ga oblikovali njihova Pevska skupina ter ljudska pevca Metka in Slavo Batista, skupaj s pripovedovalci v narečjih izpod Slavnika, program pa so s prisrčnim plesom uvedli najmlajši iz vrtca Semedela. »Leto 2009 je bilo izjemno, v dobrem in slabem,« je dejal predsednik Aldo Zubin. Uspešno so proslavili pomembne obletnice: 60 let delovanja društva s priložnostno proslavo v okviru občnega zbora in druženjem na Socerbu ter 30 let dela alpinističnega odseka z razstavo, predavanjem v Ospu in Alpinijado.

Uspešne društvene akcije so opazili tudi izven planinskih krogov, saj so prejeli priznanje z veliko plaketo Mestne občine Koper »za velike dosežke na področju organiziranega planinstva ter za pomemben prispevek k ozaveščanju o ohranjanju naravne in kulturne dediščine v Mestni občini Koper«. Delovali so v komisiji za turno kolesarstvo pri PZS, gojili prijateljske odnose z drugimi društvi in organizacijami ter izvedli skupne akcije.

 Z vzdrževanjem poti zdravja- Parenzane so zbrali pomembna finančna sredstva, ki so jih namenili izobraževanju društvenih kadrov, posodabljanju tehnološke osnove, nabavi opreme za delovanje odsekov in promocijskim aktivnostim. Odlično je zaživela pevska skupina.
 
Pozitivnim dogodkom pa se je žal pridružila tudi serija izrazito negativnih: orkanski veter je odtrgal del pločevinaste obloge fasade na Tumovi koči, v snežne plazu so izgubili dva mlada člana alpinističnega odseka, kar je bila prva smrtna nesreča v 60-letni zgodovini društva, meteorne in fekalne vode so v celoti poplavile društvene prostore, konec leta pa so društvo zapustili vodstvo in večina članov AO.
 
Pestro in razburljivo leto je obremenjevalo finančno, fizično in psihično. Predsednik se je zahvalil vsem, ki so pomagali pri odpravljanju težav, še posebej pa članom in društvenim delavcem, ki so opravili veliko prostovoljnega dela.

S projekcijo posnetkov s kolesarskih akcij so prikazali uspešno delovanje kolesarskega odseka, ki letos praznuje 15-letnico, in zaključili z družabnim srečanjem, na katerem ni manjkalo pesmi in plesa. 

 

ML

 

 

31.03.2010

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije