Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Eko karavana v gorenjski prestolnici

Očistimo Slovenijo v enem dnevu! bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine - Tokrat prvič potuje z multimedijskim avtobusom

V torek, 30. marca, se seli v osrčje Gorenjske, v Kranj, potem pa potuje v vzhodni konec Šaleške doline, v Velenje. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstavili problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

Od 10.30 – 11.15 bo v prostorih Mestne občine Kranj na Slovenskem trgu 1 v Kranju predstavnike projekta Očistimo Slovenije sprejel župan občine Kranj Damijan Perne.

Od 13. – 20. ure bo Eko karavana z zanimivim programom prisotna na parkirišču trgovskega centra Mercator Kranj Primskovo. Predstavniki projekta bodo obiskovalcem nudili informacije o projektu in jim pomagali pri spletni prijavi na dan čiščenja. Poleg tega bodo ves čas postanka ob multimedijskemu avtobusu različne dejavnosti:
· Otroški kulturni center Krice Krace bo predstavil izdelke iz recikliranega materiala, ki jih bo možno tudi kupiti.
· Otroci se bodo lahko v nagradni igri pomerili v poznavanju ločevanja odpadkov, kjer bodo morali biti tako hitri kot natančni.

Od 16. – 18. ure bodo na sporedu ustvarjalne delavnice za otroke, ki se bodo pod mentorstvom otroškega kulturnega centra Krice Krace naučili izdelovati košarice za pirhe iz PVC vrečk in denarnic iz embalaže tetrapak.

Od 18. do 19.30 na parkirišču trgovskega centra Mercator Kranj Primskovo ob multimedijskem avtobusu sestanek vseh lokalnih organizatorjev na območju Gorenjske, na katerem se bodo seznanili s trenutnim stanjem akcije.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije