Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lovec padel v nezavest

Primorske novice - SEVERNA PRIMORSKA: Turni smučar pa se je izgubil v gosti megli

Lovec, ki mu je na planini Dobrenjščica postalo slabo, je padel v nezavest. Zanj so poskrbeli tolminski gorski reševalci. Na pomoč so priskočili tudi turnemu smučarju, ki se je izgubil v gosti megli pod Poreznom. Letos so tolminski gorski reševalci posredovali že štirinajstkrat.

Do neljubega dogodka je prišlo v nedeljo ob 9. uri na planini Dobrenjščica nad planino Polog. V planinski koči je nenadoma postalo slabo lovcu, ki je takoj zatem padel v nezavest. Njegovi prijatelji so poklicali dežurnega zdravnika v tolminski zdravstveni dom, ta pa je za pomoč pri reševanju zaprosil tolminske gorske reševalce. Na planino se jih je odpravilo 19. Lovcu so nudili prvo pomoč, nato pa so ga na nosilih prenesli do planine Polog. Tu ga je prevzela ekipa nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Tolmin, ki ga je z reševalnim vozilom prepeljala v šempetrsko bolnišnico.

Tolminski gorski reševalci niso mirovali niti dan prej, v soboto. Nekaj minut pred 12. uro je na regijski center za obveščanje poklical in zaprosil za pomoč turni smučar. Smučal je s Porezna proti planini Otavnik, naenkrat pa zaradi goste megle ni več vedel kje se nahaja. V okolici kraja, kjer se je znašel, je bilo tudi težko prehodno območje. V iskalno akcijo se je vključilo 14 gorskih reševalcev iz skupine Cerkno-Idrija, ki so smučarja kmalu našli in ga varno pospremili v dolino.

V sredo so morali posredovati štirje tolminski gorski reševalci iz skupine Ajdovščina. Nekaj minut po 15. uri je potreboval pomoč padalec. Med letenjem nad pobočjem v bližini Predmeje mu je sunek vetra zaprl polovico padala.

Z rezervnim padalom je pristal na borovcu, pet metrov nad tlemi. Sam se je sicer uspel spustiti varno na tla, za padalo, ki je ostalo na drevesu, pa so poskrbeli gorski reševalci.

H sreči se nobeno od zadnjih posredovanj tolminskih gorskih reševalcev ni končalo tragično. Zaskrbljujoče je le število intervencij v letošnjem letu. »Zadnje reševanje je bilo štirinajsto letos. V preteklem letu, ki je bilo za nas rekordno, saj smo zabeležili 68 reševalnih intervencij, smo imeli v istem obdobju lani pet reševanj. Upamo lahko samo, da to ni napoved letošnje sezone,« je povedal Miljko Lesjak, gorski reševalec GRS Tolmin.

TK

23.03.2010

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije