Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na smučišču v Cerknem

Delo.si:  ... trčila 9-letni deček in 13-letna deklica. Deček je huje poškodovan in so ga s helikopterjem odpeljali v klinični center Ljubljana.

Cerkno - Na smučišču v Cerknem se je v petek zgodila nesreča, v kateri sta se poškodovala 9-letni deček in 13-letna deklica. Devetletnik je na stičišču prog zaradi neprilagojene hitrosti trčil v deklico in se huje poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v klinični center Ljubljana, je potrdil predstavnik za trženje v okviru smučišča Boris Drešček.

Do nesreče je prišlo na vstopu na štirisedežnico proge Brdo. Tam se stikata dve progi, pred koncem pa stojita znaka "Vozi počasneje". Smučar je po presoji odgovornih nadzornikov na smučišču z neprilagojeno hitrostjo glede na število ljudi prišel z desne strani ter trčil v 13-letno smučarko, je dejal predstavnik za trženje in organizacijo v okviru smučišča Cerkno.

Fant je pri trku padel ter se po besedah Dreščka zaustavil v zaščitni blazini. Takoj po tem ga je na kraju nesreče oskrbel zdravnik, ki je tudi ocenil, da deček potrebuje helikopterski prevoz v bolnišnico. 13-letna smučarka je utrpela lažje poškodbe.

Krivda smučišča je v tem primeru izključena, saj so, kot pravi Drešček, jasno označili, da morajo smučarji hitrost prilagoditi razmeram na smučišču. Če bi bila hitrost prilagojena, do trka ne bi prišlo, je zatrdil.

www.delo.si  06.03.10 12:30

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije