Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Snežni plaz usoden za planinca

Žurnal 24: Okoli poldneva se je na Raduhi, v bližini koče na Grohat, zgodila nesreča, v kateri sta umrla 24-letni planinec iz Dravograda in njegov vrstnik iz Vojnika. 22-letni pohodnik je utrpel hujše poškodbe.

Snežni plaz, ki se je sprožil okoli 12. ure pod vrhom Raduhe, je presenetil pohodnike in jih odnesel po pobočju. 22-letni Dravograjčan se je iz snežne odeje rešil sam, medtem ko sta preostala dva - 24-letni Dravograjčan in 24-letni Vojničan - ostala zakopana v snegu v spodnjem delu plazišča, je dejal tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec Peter Pungartnik.

Pokojna so po besedah Pungartnika izkopali pripadniki gorske reševalne službe iz Koroške. "Doktor, ki je član reševalcev, je na kraju nesreče nudil prvo pomoč, vendar ta ni bila uspešna. 22-letnik, ki je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, je po zadnjih podatkih huje poškodovan, vendar pa je izven življenjske nevarnosti."

Ranjen prišepal do koče
Prva informacija, ki jo je prejela PU Slovenj Gradec, je bila, da so živi vsi trije pohodniki. Mladenič, ki se je izkopal iz snežne odeje in naj bi imel po prvih podatkih zlomljeno roko in nogo, je sam odšepal do koče na Grohatu, od koder je poklical policijo. Trije mladi, in sicer dva Dravograjčana in Vojničan, so se odpravili proti vrhu Raduhe in dostopali do koče na Grohatu po severni steni, po zaznamovani poti.

Na kraj se je s helikopterjem Slovenske vojske pripeljala ekipa reševalcev zdravnikov. (Foto: Simon Klavž)

Na Celjskem in Koroškem so zaradi novega snega, ki je v visokogorju zapadel v zadnjih dneh, opozarjali na veliko nevarnost plazov. GRS Koroške GRS Celje

28. 02. 2010

Plaz v širini 30 metrov je mladeniče odnesel v globino okoli 300 metrov.
Peter Pungartnik

 

 

 

 

 

 

 

 

Zavetišče GRS Prevalje na Grohatu

Foto: Boris Štupar

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije