Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladina in gore

Kamniške novice - Miro Štebe: Nore krave se držijo – Pomerilo se je 27 najboljših skupin mladih planincev

Trzin – V Trzinu je bilo zaključno tekmovanje državnega tekmovanja mladih planincev v poznavanju planinskih veščin in znanj Mladina in gore. Trzinci so bili gostitelji, ker je njihova skupina Nore krave lani na podobnem tekmovanju v Podnanosu zmagala.
V Trzinu se je na zaključnem delu tekmovanja pomerilo 27 najboljših skupin mladih planincev. Najprej so se mladi zbrali v avli trzinske osnovne šole, kjer so jih poleg organizatorjev pozdravili tudi predsednik PZS Franc Ekar, župan občine Trzin Tone Peršak in ravnateljica trzinske osnovne šole Helena Mazi Golob. Po krajšem kulturnem programu so se mladi tekmovalci po skupinah spopadli s pisnimi testi. Ko so sodniki ocenjevali njihove odgovore, so organizatorji goste popeljali čez hrib Onger. Med potjo so morali mladi tekmovalci izpolniti tudi nekaj nalog iz vremenoslovja, ki pa niso bile tako težke.

Gostitelji so bili nadvse zadovoljni, da so se v finale spet prebili člani Norih krav, z našega območja pa so se za najvišji naslov potegovali tudi člani skupine Ta hitri iz OŠ Preserje pri Radomljah, ki so člani PD Domžale. Preden se je tekmovanje pred nabito polno dvorano začelo, so mladi planinci uganili, kdo je skriti gost tekmovanja – bil je znani slovenski alpinist Tomaž Jakofčič, med gosti pa je bil tudi vremenar Andrej Velkavrh, ki je sodeloval v strokovni žiriji pri ocenjevanju tekmovalcev.

Finale je bil res napet. Gostitelji so se dobro držali in kazalo je, da bodo spet zmagali, a jih je pred zaključkom zapustila tekmovalna sreča in naslov najboljšega so morali prepustiti Slivniškim svizcem iz Slivnice pri Celju. Tudi drugo mesto je nov dokaz, da mladi trzinski planinci dobro delajo in da imajo že precej gorniškega znanja. Na fotografiji: Člani trzinske skupine Nore Krave z mentorjem Boštjanom Kraljem, so osvojili drugo mesto.

Miro Štebe

25. 02. 2010

G-L: 21. Državno tekmovanje MiG

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije