Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Grapa med Travnikom in Šitami - 29.01.10

Freeapproved - Anže Čokl: Dan pred sneženjem smo z Borom in Markotom izkoristili razmere in se odpravili v še eno popularno smer letošnje sezone.

Bor nas je na dostopu spet malo priganjal in v uri tričetrt smo že stali pod vstopom smeri. Preznojene nas je jutranji mraz hitro dodobra ohladil in še preden sem bil pripravljen na pležo, so se mi že tresle noge. Raztežaj iz lope – pravzaprav pet metrov – je edini resnejši del v smeri, potem pa gre do konca strmejšega dela samo še za čisto uživancijo plezanja v strmem kompaktnem snegu nalepljenem na skale.

Celotna objava na Freeapproved > >>>

Vmesnega varovanja kot v večini podobnih smeri pri nas takorekoč ni, z izjemo 3. raztežaja, kjer se plezalec razveseli klina. Ker so razmere v strmih delih res odlične, je prebavljivo tudi varovališče na cepinih.

/.../ Kmalu po strmem delu so nas zavedle sledi in odvili smo na steber levo namesto v grapo desno. Prehoda v grapo više gori nismo našli, nadaljevanje v vse bolj strmem terenu in slabšimi razmerami (kot spodaj, kjer je bil en sam škripavec) pa smo zamenjali za plezanje navzdol. Malce neprijetno, ampak kot smo videli pozneje, više v smeri, smo se odločili prav.

30.01.2010

 

 


 

 
 

Fotogalerija:.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije