Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kamnik se pripravlja na svetovno prvenstvo

Brane Golubovič: Klub gorskih tekačev Papež se že aktivno pripravlja na organizacijo svetovnega prvenstva v Kamniku

12. 1. 2010  so se v okviru organizacijskih priprav na 26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih na povabilo Dušana Papeža v OŠ Stranje zbrali nekateri člani društva KGT Papež, ki sodelujejo pri organizaciji tradicionalnega teka na Grintovec, predstavniki Odbora za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije, predstavniki Občine Kamnik, predstavniki različnih društev in zavodov v občini (Dom kulture Kamnik, OŠ Stranje Agencija za razvoj turizma, Gorska reševalna služba, …) ter nekateri posamezniki, ki so neposredno ali posredno povezani z gorskimi teki. Namen sestanka je bila seznanitev prisotnih z dosedanjimi aktivnostmi povezanimi z organizacijo tega velikega dogodka v Kamniku ter razdelitev nalog in dogovor o načinu dela.
Kot je znano, bo 5. septembra 2010 Kamnik prizorišče enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji, saj bo KGT Papež pod okriljem AZS organiziral 26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih, in sicer tek na Veliko planino.

Start 12 km dolgega teka z 1295 m vzpona bo pri OŠ Stranje, nato bodo tekači nadaljevali po tradicionalni poti do cerkvice Sv. Primoža, po planinski poti preko Pasjih pečin mimo planšarskega naselja, cilj pa bo na vrhu Gradišča na Veliki planini. Start za članice in mladince bo na Prelesju, za mladinke pa na Kisovcu. Pričakujemo namreč okoli 43 ekip iz različnih držav sveta, okoli 400 najboljših tekačev sveta, ki jih bo organizator gostil tri dni v prenočitvenih kapacitetah v bližnji okolici Kamnika. Tudi vsa logistika v zvezi s prevozi na prizorišče protokola in tekme so v domeni organizatorja. Tako velik dogodek, kot je svetovno prvenstvo, pa je povezan tudi s zahtevnim protokolom, ki bo obsegal otvoritveno in zaključno slovesnost , potekali pa bosta na Glavnem trgu. VIP sprejem (ekip, častnih gostov), kongres WMRA in tehnični sestanek ekip pa bo v Domu kulture v Kamniku.

Generalka za svetovno prvenstvo bo 25. julija, ko se bo namesto teka na Grintovec organiziralo gorski tek na Veliko planino po trasi, ki je določena za svetovno prvenstvo. Na dan svetovnega prvenstva, 5. septembra 2010, bo pred začetkom tekme, ob 8.00 uri, tekma »Open race« za rekreativce tako, da bodo lahko ti primerjali čase s svetovno elito, ki se bo na progo podala ob 10.00 uri mladinke in mladinci, ob 10.30 uri članice in ob 10.45 uri člani.

Brane Golubovič, ki se je udeležil sestanka je povedal, da je občina v proračunu zagotovila sredstva v višini 30.000 €, s svojim prispevki pa bo sodelovala občina tudi pri brezplačni oddaji občinske infrastrukture, oglaševanju in turistični promociji, zapori cest, ipd. »Verjamem v projekt, ki se ga je lotil Dušan Papež z ekipo saj ima veliko izkušenj in znanja na področju organizacije gorskih tekov. Kar pa je še bolj pomembno, pa je dejstvo, da ima okoli sebe izvrstne posameznike in močan in dobro organiziran klub ter podporo celotne občine in Kamnik je znan po tem, da ima neverjetne prostovoljce in da je društvena organiziranost izredno močna in na viski ravni. Zato nam bo uspelo s skupnimi močmi organizirati svetovno prvenstvo, ki bo dobra promocija za Kamnik in kamniške športne delavce.«

Kamnik se pripravlja na svetovno prvenstvo

 

Podžupan Brane Golubovič in Dušan Papež z delom organizacijske ekipe

 

G-L: 26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih 2010

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije