Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pri sestopu z Grintovca umrl planinec

Večer, Slovenija: Planincu je pri sestopu z Grintovca zdrsnilo in je na kraju nesreče umrl.

Danes (28.) nekaj pred 13. uro je na poti z Grintovca proti Zoisovi koči zdrsnilo planincu, tako da je padel po pobočju približno 300 metrov in na kraju nesreče umrl.

Posredovali so gorski reševalci iz Kranja in helikopter Slovenske vojske, ki so ponesrečenca prepeljali v dolino, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Andrej Zakrajšek je povedal, da morajo identiteto planinca še potrditi, podrobnosti pa naj bi bile znane še danes. (sta)


Večer, Črna kronika – 30.12.2009:

Padel v zasneženo grapo

Na poti z Grintovca proti Zoisovi koči je minuli ponedeljek nekaj pred 13. uro zdrsnilo planincu, tako da je padel po pobočju približno 300 metrov in na kraju nesreče umrl. Posredovali so gorski reševalci iz Kranja in helikopter Slovenske vojske, ki so ponesrečenca prepeljali v dolino, so sporočili iz Centra za obveščanje RS. Iz kranjske policijske uprave so sporočili, da gre za 59-letnega moškega iz Ljubljane.

Ljubljančan in 57-letna planinka iz okolice Tržiča sta se v ponedeljek ob 6.30 podala na pot v smeri Zoisove koče in nato naprej proti Grintovcu v Kamniških Alpah. Zaradi poledenele poti sta se približno 200 metrov pod vrhom obrnila in se vračala nazaj proti Zoisovi koči. Moški je hodil nekaj metrov pred žensko, ob približno 12.30 pa mu je v predelu Ovnove čeri zdrsnilo na snegu. Kakšnih 50 metrov je drsel po snegu, nato pa padel čez previs v zasneženo grapo. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl.

Ponesrečeni planinec je bil primerno in dobro opremljen, vendar pa ni uporabljal čelade. O nesreči bodo policisti podali poročilo na pristojno tožilstvo, še dodajajo na kranjski policijski upravi. (čk)

Vecer.si 28.12.2009

Boris Strmšek

 

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije