Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Golteh bodo obnovili in dozidali obstoječi hotel

Večer, Slovenija: Gorsko turistični center Golte je na javnem razpisu evropskega sklada za regionalni razvoj za dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva pridobil 2,1 milijona evrov za obnovo in dozidavo obstoječega hotela.

Kot napoveduje direktor centra Ernest Kovač, bodo hotel posodobili s sodobnim wellnessom in večnamensko konferenčno dvorano.

Nad tamkajšnjim hotelom, ki ima trenutno le dve zvezdici, bodo poleg tega uredili osem apartmajskih hiš in zgradili še čistilno napravo za čiščenje odpadnih voda. Ker pridobljena evropska sredstva predstavljajo le četrtino vrednosti naložbe, bodo Golte preostanek zagotovili prek dokapitalizacije, najeli pa bodo tudi posojilo.

Letos je mozirska občina do smučišča na Golteh, ki je začelo obratovati pred 40 leti, zgradila tudi cesto, kar je pripomoglo razbremenitvi nihalke Žekovec. Sicer na Golteh načrtujejo tudi gradnjo 1600 metrov dolge štirisedežnice Kladje iz smeri Ljubnega ob Savinji, vrednost te naložbe, ki bo povezala vrh Starih stanov s kmetijami Kladje, Ročnik in Visočnik, pa je ocenjena na pet milijonov evrov.

Na Golteh imajo 12 kilometrov smučarskih prog, dve vlečnici, dvosedežnico, trosedežnico in že omenjeno gondolsko nihalko Žekovec. (sta)

 

Vecer.si 29.12.2009

Sašo Bizjak

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije