Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zdrsnil v prepad in umrl

Žurnal 24: Zgodaj popoldan se je ob sestopu z Grintovca v Kamniško-Savinjskih Alpah smrtno ponesrečil starejši planinec. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je padel okoli 300 metrov globoko.

"Okoli 12. 30 smo od regijskega centra dobili obvestilo, da se je na poti z Grintovca proti Zoisovi koči smrtno poškodoval planinec. Takoj je steklo reševanje, vendar je žal planinec poškodbam podlegel," je za zurnal24.si zatrdil Andrej Zakrajšek iz PU Kranj.

Po okoliščinah sodeč je nesreči botroval zdrs. Identiteta moškega še ni potrjena. Podrobnejše informacije bodo znane proti večeru, je še dodal Zakrajšek.

Padel 300 metrov globoko
Uprava za zaščito in reševanje na spletni strani navaja, da je starejši moški padel okoli 200 do 300 metrov globoko.

V nesreči so posredovali kranjski gorski reševalci, zdravnik-letalec in helikopter slovenske vojske, vendar je bilo prepozno. Truplo planinca so prepeljali v dolino.

Zgodaj popoldan se je ob sestopu na poti iz Grintovca v Kamniško-Savinjskih Alpah smrtno ponesrečil starejši planinec. (Foto: Brane Golli)

Nad 2300 zapadlo do dva metra snega
V visokogorju velja trenutno druga stopnja nevarnosti proženja plazov. Nad 2300 metrov je v zadnjih dneh zapadlo od 100 do 200 centimetrov snega. Na Gorski reševalni zvezi Slovenijo zato pozivajo vse, ki se odpravljate v visokogorje, da bodite izjemno previdni, ustrezno opremljeni, sicer pa se v tem času v gore raje ne odpravite.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije