Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

4. turno kolesarsko srečanje

PZS: Komisija za turno kolesarjenje PZS vabi v soboto, 10. oktobra, na turno kolesarsko srečanje - na Ojstrnik.

Za tiste, ki ga še ne poznate, Ojstrnik je vrh v Karnijskih Alpah, na meji med Italijo in Avstrijo, pod njim na obeh straneh že stoletja živijo Slovenci. Je imeniten razglednik, še posebej lepo so z njega vidni Zahodni Julijci. Poleti je zelo obiskan pohodniški cilj, saj vzpon ni tehnično zahteven, pa tudi z vozili se je mogoče pripeljati zelo visoko. Pozimi ga obiskujejo predvsem turni smučarji, podobno kot njegove zahodne sosede, Cimo Bello in Kok.

Tokrat se bomo nanj podali s kolesi. Turo bomo pričeli na parkirišču žičnice na Višarje, od koder bomo po modri poti (glej karto) peljali skozi Žabnico v dolino Bartolo in se iz nje dvignili na planino Bistrico (1772 m). S planine se bomo nato po planinski poti peš povzpeli na 2052 metrov visoki vrh. Na vrh vodi sicer tudi stara vojaška tovorna pot, ki pa je navzgor vozna le za peščico najbolj "navitih" kolesarjev, če pa ste voljni kolo riniti oz. naložiti na ramena, se boste lahko po njej spustil prav z vrha.

Po povratku na Planino Bistrico se bomo razdelili v dve skupini, pripravili smo dve varianti spusta, prva (vijolična) je precej zahtevna (kolovozi in steze), druga (zelena) pa je primerna za vsakogar z nekaj kolesarskimi izkušnjami v gorah. Lepi pa sta obe.

Zberemo se v soboto 10. oktobra, ob 9.30 na parkirišču pri žičnici, ki vozi na Višarje (zeleni kvadrat). Skupen vzpon: s kolesom 1000 m, peš še 300 m. Zahtevnost vzpona po gozdnih cestah V3-V4, mestoma V5, zahtevnost spusta: težja varianta S4, mestoma S5, lažja varianta S3-S4. Obvezna oprema: gorsko kolo s profiliranimi gumami, čelada, rokavice, prva pomoč, rezervna zračnica, topla oblačila (vzpnemo se na 2052 m!), vetrovka, osebni dokument.

Dogovori glede skupnega prevoza in zemljevidi na forumu: www.pzs.si/forum...t=5160

Turo vodijo Janja Majhenc, Igor Rozman in Jože Rovan. Informacije na 041 637 799 oz. joze.rovan@ef.uni-lj.si. Tura bo izvedena le v lepem vremenu, morebitna odpoved ture zaradi slabega vremena v petek, 9. oktobra 2009, med 18. in 20. uro. Rezervni datum 11. oktober 2009.

PZS, 08.10.: Turno kolesarjenje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije