Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorski tek dobila Valenti in Avstrijka Harderjeva

Večer, Koroška - Ivo Mlakar: V Mežici so športni delavci iz tamkajšnjega tekaškega kluba Grča, ki mu predseduje neutrudni organizator Vinko Strgar, izpeljali že 24. memorialne teke Borisa Keršbaumerja.

Tokrat se je tekov udeležilo preko 100 tekačev in tekačic. Na osrednji tekaški preizkušnji, gorskem teku na 10.300 metrov, ki je štel tudi za avstrijskokoroški pokal, je med 67 udeleženci pri moških zmagal David Valenti iz Vuhreda pred Avgustom Manfredo iz Lovrenca na Pohorju in Jožetom Morijem z Mute. Pri ženskah so prva tri mesta zasedle tekačice iz Avstrije. Zmagala je Sabine Harder.

V teku na 6000 metrov je bil najhitrejši Tadej Grilc, član Koroškega atletskega kluba Ravne. Drugi je bil Slavko Kumek iz Radgone in tretji Blaž Fužir (KAK Ravne). V ženski konkurenci je tek dobila Eva Matko iz Ljubnega pred Danico Krajnc iz Črne in Mimico Mozgan z Raven. Med otroki sta v teku na 500 metrov prvi mesti zasedla Črnjana Anže Bogataj in Sara Podlesnik, v teku na 1000 metrov pa sta bila najhitrejša domačina Darko Dragič in Lara Jereb.
 

Ivo Mlakar
 

Vecer.si 02.10.2009

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije