Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri akcije GRS Maribor

GRZS:  Iskanje izgubljene na Pohorju - Transport preminulega na Kozjaku - GRS Maribor in GRS Prevalje skupaj na akciji na Kozjaku

Iskanje izgubljene na Pohorju
Lepo vreme in nabiranje gob je na Pohorje in Kozjak privabilo številne ljudi. V nedeljo, 20.9.2009 ob 9:33 smo prejeli klic RECO Maribor, da na območju Klopnega vrha na Pohorju že dve uri mož nima stika z ženo, ki je hud sladkorni bolnik. Aktivirali smo 13 reševalcev iz različnih reševalnih skupin za iskanje iz različnih strani. Reševalec, ki se je nahajal v zavetišču GRS na Pesku je bil prvi na območju in pogrešano našel, tako da smo lahko akcijo prekinili.

Transport preminulega na Kozjaku
Dne 22.9.2009 ob 13:40 smo bili gorski reševalci GRS Maribor aktivirani iz strani RECO Maribor s prošnjo po transportu preminulega gobarja na območju Sv. Duha na Ostrem vrhu (ca. 900 m.n.m.) iz težko dostopnega terena do ravne ceste proti mejnemu prehodu z Republiko Avstrijo. V intervenciji je sodelovalo 5 gorskih reševalcev in 2 sodelavca društva GRS Maribor.

GRS Maribor in GRS Prevalje skupaj na akciji na Kozjaku
Istega dne so bili ob 13:09 iz strani RECO Slovenj Gradec aktivirani gorski reševalci društva GRS Maribor Reševalne skupine Slovenj Gradec skupaj z gorskimi reševalci društva GRS Prevalje s prošnjo po pomoči učenki , ki si je pokodovala koleno na Košenjaku - Dravski Kozjak ob avstrijski meji. Reševalci so ponesrečenko oskrbeli in jo na nosilih UT2000 prenesli do terenskega vozila.

Samo Žnidaršič
Ljubo Hansel

GRZS, 26.09.: TRI AKCIJE GRS MARIBOR

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije