Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Postavili bodo novo kočo

Žurnal 24 - Polona Pegan: Koča na Doliču zasilno obratuje že od sredine julija.

Leseni del koče jim je uspelo poriniti nazaj na prvotne temelje, zaprli so tudi steno, ki je bila odtrgana, tako da imajo zdaj od 32 do 36 prenočišč.


Leseni del koče so postavili zopet na temelje. Postavitev nove koče bo stala približno dva milijona evrov. © Andraž Sodja

"Zdaj ko je tak naval na Triglav, bi morali imeti vse tiste postelje, ki smo jih imeli pred katastrofo, pa še bi bilo premalo," je povedala Marica Okršlar, vodja gospodarskega odbora pri PD Gorje.

Lokacija za novo že znana
Po pregledu terena so že določili novo lokacijo koče, ki bo stala od 200 do 250 metrov vzhodneje in 80 metrov višje od zdajšnje koče, kjer bo varna pred snežnimi plazovi. Od občine Bovec, kamor koča spada, so že dobili pozitivno lokacijsko mnenje. Pridobiti morajo še soglasje Triglavskega narodnega parka in ostalih inštitucij, nato pa bodo začeli z gradnjo, kar bo po besedah Okršlarjeve trajalo še leta in leta.

Novi objekt pa naj bi stal več kot dva milijona evrov. "Želimo postaviti planinsko kočo, ki bo prijazna planincem in ljudem, ki bodo v koči delali, in bo imela lep pogled na Triglav. Koča bo sodila v naš planinski prostor in bo ustrezala ekološkim zahtevam," je dodala Okršlarjeva. Popravila. Zaprli so steno, ki je bila odtrgana, naredili so stopnice, očistili skladišče, elektro postajo in kuhinjo, postavili so zasilni dimnik, tako da sedaj nudijo enostavne jedi na žlico joto, ričet, golaž, klobase in testenine.

  29. 8. 2009

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije