Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Z gorskimi kolesi čez Pohorje

Večer, Maribor - Zmago Gomzi: To soboto se bo kolesarilo od Pohorske vzpenjače do Kremžarjeve koče.

Poletje je čas rekreativnih kolesarskih prireditev in na štajerskem koncu jih nikoli ne manjka. Za zanimivo prireditev z naslovom Z Zavarovalnico Triglav in gorskimi kolesi čez Pohorje bo to soboto (8. avgusta) poskrbela agencija Mopa z Zgornje Polskave. Namenjena je vsem, ki želijo pedala gorskih koles vrteti v senci mogočnih krošenj pohorskih dreves, uživati v domala neokrnjeni naravi in na svežem zraku.

Prireditev se bo začela ob 8. uri s startom pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače - do nje je možen tudi prevoz s sedežnicama Radvanje in Poštela - ob 7. uri. Udeležence čaka 75 kilometrov dolga pot po pohorski kolesarski transverzali, ki povezuje Mariborsko Pohorje s slovenjgraškim. Transverzala je speljana po gozdnih in makadamskih cestah. Začne se s kratkim vzponom pri Stolpu, sledi spust proti spodnji postaji vlečnice Videc, na križišču v bližini lovske opazovalnice pa se spet začne vzpenjati proti domu na Glažuti in naprej do gozdarske koče Cojzerica. Sledi znova spust do križišča cest in vožnja do pragozda Šumik, kjer se konča 17 kilometrov pohorske kolesarske transverzale. Od Šumika se pot počasi, a vztrajno vzpenja proti Klopnemu vrhu in naprej do koče na Pesku, kjer je 31 kilometrov pohorske kolesarske transverzale, nato je do ribnika Jezerce krajši spust, sledi pa kolesarjenje po zelo razgibani gozdni cesti do koče na Pesniku, od koder je do Grmovškovega doma na Kopah le še 8 kilometrov zmernega vzpona. Od tam se pot nadaljuje s spustom po gozdni cesti do kmetije Kopnik, nato z vzponom proti koči Planinc do Kremžarjevega vrha, kjer je tudi konec 75 kilometrov dolge pohorske kolesarske transverzale.

"S prireditvijo, ki sodi tudi v sklop akcije Toti Pohorc, želimo gorske kolesarje seznaniti s številnimi označenimi kolesarskimi stezami in potmi, ki jih je na Pohorju kar za 1000 kilometrov. Med vožnjo bo kolesarjem v pomoč servisno vozilo, ob poti, po kateri bodo kolesarili, bomo poskrbeli tudi za več okrepčevalnic z osvežilnimi napitki in sadjem, na Kremžarjevi koči pa si bodo lahko privoščili krepko pohorsko malico. S Kremžarjeve koče se bodo kolesarji zapeljali do sedeža Zavarovalnice Triglav v Slovenj Gradcu, kjer bo krajše družabno srečanje. Vsi kolesarji bodo tam dobili tudi priložnostna priznanja in praktična darila, nato pa jih bodo avtobusi skupaj s kolesi zapeljali v Maribor," pravi Bojan Šušteršič, lastnik agencije Mopa, ki ob tem kolesarje še opozarja, naj se na pot odpravijo s primernim gorskim kolesom, osebno opremo in zaščitno čelado. Dodatne informacije dobite na www.mopa.si in po telefonu 041 775 175. Prijavnina je 20 evrov.
 

Zmago Gomzi

 

Vecer.si 04.08.2009

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije