Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Avstrijska planinka deseta žrtev gora

30.07.2009

 

četrtek, 30. julij 2009, ob 23:50, Boris Kumer, ogledov: 1658

Dnevnik: Vzpon na Vrtačo nad Ljubeljem je bil usoden za avstrijsko planinko.

   
  Vzpon na Vrtačo nad Ljubeljem je bil usoden za avstrijsko planinko. O nesreči v gorah so včeraj dopoldne obvestili kranjsko policijsko upravo, zato je v akcijo poletel dežurni helikopter z Brnika z izurjeno posadko, ki pa žal ponesrečeni ni mogla več pomagati. (Foto: Jaka Gasar/Indirekt)  

O nesreči v gorah so včeraj dopoldne obvestili kranjsko policijsko upravo, zato je v akcijo poletel dežurni helikopter z Brnika z izurjeno posadko, ki pa žal ponesrečeni ni mogla več pomagati. Kot smo izvedeli na policiji v Kranju, je 56-letna planinka med vzponom padla oziroma omahnila v globino in na kraju nesreče umrla. Truplo so s helikopterjem prepeljali v dolino.

Po podatkih gorskih reševalcev je to letos že deseta žrtev med gorniki, v zadnjih primerih pa je smrt v naših gorah doletela tujce, ki včasih premalo poznajo poti, na katere se podajajo, ali pa precenjujejo svoje sposobnosti. Glavna sezona v gorah se je letos začela nekoliko pozneje, vendar gorski reševalci tudi letos nimajo počitka - našteli so že 196 posredovanj, medtem ko statistika kaže, da se je v gorah poškodovalo 199 ljudi. Opozorila glede previdnosti, opreme in ocenjevanja svojih sposobnosti so zato vedno na mestu. 

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker