Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ponoči sta prezebala v Iškem Vintgarju

Delo: Gorske reševalce so prejšnji konec tedna večkrat klicali na pomoč.

Po poročanju republiškega centra za obveščanje so v noči na nedeljo ljubljanski gorski reševalci iskali dva starejša občana, ki sta se izgubila na območju občine Ig in to sporočila po mobilnem telefonu.

Iskalno akcijo so začeli s pregledom območja soteske Iške, južno od doma v Iškem Vintgarju, v smeri sotočja Iške in Zale. Izgubljena, ki sta bila oblečena precej poletno, so okoli šeste ure zjutraj našli prezebla približno kilometer južno od doma v Iškem Vintgarju.

V petek zvečer je planinec pri vzponu do Češke koče v občini Jezersko zdrsnil in si poškodoval glavo, so sporočili iz centra za obveščanje. Prvo pomoč mu je dal reševalec gorske reševalne službe (GRS) Jezersko in ga pospremil do koče. V soboto zjutraj ga je pregledala zdravnica GRS Jezersko in odločila, da je planinca zaradi poškodb treba prepeljati v bolnišnico. Zato je z Brnika z dežurno ekipo GRS poletel helikopter Slovenske vojske, s katerim so poškodovanca odpeljali v jeseniško splošno bolnišnico.

V petek so imeli gorski reševalci sicer še nekaj dela, tako so prihiteli na pomoč v Orožnovo kočo na planini za Liscem v občini Bohinj, kjer planinka s poškodovanim gležnjem ni mogla nadaljevati poti. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so jo oskrbeli in jo prepeljali v dolino, od koder so jo odpeljali v zdravstveni dom Bohinj. S helikopterjem pa so v jeseniško bolnišnico odpeljali še planinko, ki se je poškodovala pri Koči pod Bogatinom.

Ju. P.

www.delo.si     27.07.2009

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije