Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.07.09

Veliko akcij GRS - Razvoj vremena

Ob 15.03 je pod Goltemi, občina Mozirje, pri vzletu padel jadralni padalec z višine okoli 50 metrov in se poškodoval. Reševalci NMP Mozirje so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 6.19 je na poti iz Podljubelja proti Zelenici, občina Tržič, nenadoma omagal planinec. Zaradi težje dostopnega terena so ga v dolino pospremili reševalci Postaje GRS Tržič in ga prepeljali v ZD Tržič.

Ob 11.17 je na gozdni poti nad Pržanom proti Toškem čelu v Ljubljani zaradi srčnih težav omagal starejši krajan. Do reševalnega vozila so reševalcem pri prenosu pomagali ljubljanski poklicni gasilci.

Ob 11.41 je na poti iz Hrušanske planine proti sedlu Rožca, občina Jesenice, planincu postalo slabo in je izgubljal zavest. Helikopter Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS Brnik so obolelega planinca prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. V reševanje so odšli tudi reševalci Postaje GRS Jesenice, vendar so bili preklicani, ko je helikopter pobral planinca.

Ob 15.45 si je planinec na poti na Zelenico, občina Tržic, zvil gleženj in ni mogel sam sestopiti v dolino. Reševalci Postaje GRS Tržič so imobilizirali poškodovano nogo planinca in ga s terenskim vozilom prepeljali v NMP Tržič, kjer so ga prevzeli v nadaljnjo oskrbo.

Ob 20.35 sta pod Doličem v občini Bovec dva planinca obstala, ker sta izgubila smer. Načelnik Postaje GRS Bovec jima je svetoval, naj tam bivakirata in ju bodo naslednji dan rešili.

Od 19.00 je v teku iskalna akcija za izraelskim planincem, ki se je izgubil nekje na območju Doliča pod Triglavom. Člani Postaje GRS Bohinj so preko noči pregledali pot do Doliča in Velsko dolino. S helikopterjem LPE je območje pregledovala tudi policija z gorskim reševalcem Postaje GRS Bovec, vendar do teme pogrešanega niso našli. Z iskanjem bodo nadaljevali v ponedeljek.


Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo precej jasno. Zapihal bo šibak jugozahodnik.
V torek bo sprva pretežno jasno. Kasneje čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne se bodo od severozahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Proti večeru bo na Primorskem zapihala šibka burja.
V sredo bo sončno, na Primorskem bo sprva pihala šibka burja.
V četrtek bo dopoldne še precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Bilten URSZR: 27.07.2009


Meteo.si

Prikaži

seznam

vseh dosedanjih

 

objav označenih z

        Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije