Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.07.09

Zdrsnil in si poškodoval glavo - Našli izgubljeni osebi
Predviden razvoj vremena

V petek zvečer je planinec pri vzponu do Češke koče v občini Jezersko zdrsnil in si poškodoval glavo. Prvo medicinsko pomoč mu je nudil reševalec GRS Jezersko in ga pospremil do koče. V soboto zjutraj ga je pregledala zdravnica, članica GRS Jezersko in ugotovila, da je planinca potrebno prepeljati v Splošno bolnišnico Jesenice. Poletel je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku in poškodovanega planinca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 2.30 so bili aktivirani gorski reševalci postaje GRS Ljubljana, ki so skupaj s policisti pričeli z iskalno akcijo za izgubljenima starejšima osebama, ki sta se izgubili na območju občine Ig in to sporočili preko mobilnega telefona. Iskalno akcijo so pričeli s pregledom območja soteske Iške, južno od doma v Iškem Vintgarju, v smeri sotočja Iške in Zale. Osebi, oblečeni precej poletno, so našli prezebli okoli 6. ure približno kilometer južno od doma v Iškem Vintgarju.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Tudi v ponedeljek bo precej jasno. V torek bodo prehodno spet krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod severni do severovzhodni veter. V sredo in četrtek bo sončno.

Bilten URSZR: 26.07.2009


Meteo.si

Prikaži

seznam

vseh dosedanjih


objav označenih z

        Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije