Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prevoznost prelaza Vršič - 30.04.09

Primorska.info - Milan Štulc: Danes je na Vršiču zapadlo okoli 10 cm novega snega - Video

Celotna objava (video ...) na Primorska.info >>>

Zaradi obilnih padavin in debele snežne odeje je bil zaprt vso zimo,  kar pa pomeni za Trento, zaradi manjšega obiska,  tudi izpad dohodka od turizma.  Prejšnji teden so na današnji dan prelaz Vršič za osebna vozila le odprli, danes pa je bilo tam tako, kot bi bili sredi zime.

/.../ Danes je bilo na Vršiču tako, kot sredi zime, na cestišču pa okoli 10 cm snega. Vsekakor je potrebno dvakrat preveriti, če  je vožnja čez prelaz Vršič res možna, pa čeprav je uradno prelaz odprt. Sicer pa ga bodo tudi ob vsakem povečanju nevarnosti ponovno zapirali, zato je smiselno spremljati poročanja o prevoznosti.


Komentarji uporabnikov

Markovič, 30.04.2009 ob 21:33

Pustite Vršič pri miru, ne motire divjih živali s cesto. Predor iz doline ali sankanje. Če je donosno za KG, je tudi za nas. Problem je le, da Trentarjev enostavno ni, da bi to izpeljali. Da bi to dali komu drugemu pa ne vem, zakaj ne, saj bi bil promet s sankarji turistični promet in bi ob tem zanesljivem prilivu turistov gotovo kaj popili, kaj kupili, kdo bi prenočil. kakovost moramo približati KG ponudbi in bo šlo. Mi pa cesto odprto ali nič in imamo nič in tako bo tudi za naprej!, bravo! Nič in vedno manj ljudi, vedno več zveri in vikendašev. ki nas ne bodo razumeli.
Če pa bi vstrajali predor v dolini, pod cestno hišo, bi lahko imeli tako cesto, kot sankanje in turistično živo.
zimo. Sicer pa, kaj bi se sekirali mi, ki smo pri parku za tiste, ki nočejo. Dela pri parku ni za naše otroke, ker bomo mi še 25 let v službi! No, kaj bo pa potem, šli bodo in vse bo, kot je bilo, takrat, ko smo se odločil, da ostanemo. Za nas je bil priložnost, za naše otroke pa iste priložnosti ni! A je treba še bolj enostavno povedati?! Tako visoko predor ne bo prinesel nič, le zapravili bomo razmišljanje o pravem: zaprli nam bodo usta!

Pepo, 30.04.2009 ob 16:22

Čimprej zavrtati krajši predor!

Primorska.info, 30.04.2009 13:48:
Prevoznost prelaza Vršič


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije