Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kamniška gondola bo počivala zaradi remonta

30.04.2009četrtek, 30. april 2009, ob 21:15, Boris Kumer, ogledov: 4198

Dnevnik: Kamniški župan Anton Tone Smolnikar in direktor družbe Velika planina Marijan Skornišek sta včeraj skupaj pojasnila, da gondola na Veliki planini od prvega maja začasno ne bo obratovala zaradi remonta pogonskega sistema gondole.

Kot je povedal župan Smolnikar podjetje Velika planina načrtuje, bodo dela končali do 15. junija, ko se tudi uradno začne poletna sezona. Po Skorniškovih izračunih ceno remonta ocenjujejo na 250.000 evrov.

Smolnikar je pojasnil, da je bil lanskega decembra na Veliki planini izveden inšpekcijski nadzor in da je inšpektor družbi Velika planina izdal dveletno obratovalno dovoljenje pod pogojem, da s prvim majem posodobi pogonski sistem gondole. Ne gre za nobeno izredno popravilo, pojasnjuje Skornišek, saj so nekateri deli sistema stari tudi 40 let, zato je remont potreben. Družba je sicer nekako upala, da bo inšpektor popravilo prestavil na jesenske mesece ali pa vsaj na čas po prvomajskih praznikih, a se zaradi birokratskih zapletov to ni zgodilo, pravita Smolnikar in Skornišek.

"Med prvomajskimi prazniki so ob lepem vremenu tradicionalno prepeljali veliko obiskovalcev," je povedal Smolnikar, vendar pa maja na splošno ni veliko obiskovalcev. Poleg tega je bila letošnja zimska sezona po številu prepeljanih obiskovalcev rekordna, saj so jih prepeljali okoli 30.000, zato bodo izgube v maju in deloma juniju zlahka pokrili s presežkom iz zimske sezone, še dodaja kamniški župan. Tudi Skornišek potrjuje, da so imeli letošnjo zimsko sezono za sto odstotkov večji obisk kot leto prej, saj je zapadlo dovolj snega in ob pravem času.

Komentiraj (1):

Tomaž Ogrin, petek, 1. maj 2009, ob 00:41

Naj bo, kakor bo. Ampak preveč prozorno je, da je inšpektor na uč, na okroglo določil 1.maj, ne meneč se za poslovanje podjetja. Datum za več dni gor ali dol, tako izgleda, itak ni bil pomemben. Krona mu ne bi z glave padla, če bi določil 5. maj. Hočem reči, da rok 1. maj ni bil strokovno pogojen na ta dan. Čudim se županu, da lahkotno opravi z izpadom dohodka med prazniki. Lahko bi zaprosili za prestavitev za štiri dni...Pa saj vem, vsi bodo potegnili enako plačo, ne glede na ta kiks. Včasih kapitalizma ne zastopm. Sicer pa itak ne uporabljam te žičnice. Kranjski Rak pa malo peš ali na smučkah. Če ne pa Črnivec. Al pa čez Dol iz Bistrice. Tista cesta zgoraj do Dola je pa spet znana bedarija. Imajo probleme s plehom in izpušnimi plini. Zakaj je potem žičnica.

eXTReMe Tracker