Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

PD Fram vabi na predavanje o Maroku

nedelja, 8. marec 2009, ob 05:30, Matej Šnuderl, ogledov: 1418

Jože Bobovnik nam bo predstavil potepanje po Sahari, Marakešu in vzpon na Jbel Toubkal v ponedeljek, 9. marca ob 19. uri v kinodvorani gradu Rače.

Maroko je dežela, ki geografsko sicer leži v Afriki, etnično in kulturno pa je pisana mešanica - tu se prepletajo arabski, berberski, evropski, ter tudi afriški vplivi. To se v Maroku pozna povsod: pri glasbi in prehrani, pri običajih in miselnosti ljudi. Pestro mešanico ljudi dopolnjuje prav tako pestra narava – od atlantske in sredozemske obale, ter zelenih ravnic ob njej, do visokih atlaških gora ter morja peščenih sipin… in da ne pozabimo na pestro arhitekturo.

Sprehodili se bomo skozi Marakeš – eno od štirih kraljevih mest v veliki oazi ob vznožju Velikega Atlasa. Srce Marakeša je živahen trg Djemaa el Fna, ki mu v Maroku in širše ni para. Trg leži sredi Medine, starega dela mesta, ki je pravi labirint »sukov« ali prodajaln vseh mogočih stvari.

Podali se bomo na Visoki Atlas, kjer smo osvojili najvišji vrh Atlasa in severne Afrike -  4165 m visoki Jbel Toubkal.

Za konec pa se bomo ob čudovitih kanjonih, barvitih soteskah, pozabljenih oazah in kasbah podali še na pot do puščavskih gora iz sipkega peska. Pri kasbah Merzouga smo izkusili jahanje kamel, spanje v berberskem šotoru in sipki pesek Sahare …
 
VSTOPNINE NI!
eXTReMe Tracker