Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tolsti vrh - 30.12.08


Mrzlo jutro


Vrh


Storžič


Na Krvavcu ni videti gneče


Za Julijci pošasi spuščajo "rolete"

torek, 30. december 2008, ob 16:41, Dušan Škodič, ogledov: 2561

Dušan Škodič: Dopoldne sem se odpeljal proti Tržiču in do Loma. Izbral sem si cilj, ustvarjen predvsem za "pešadijo". Ni me razočaral.

Cesta do rampe, kjer se prične sankaška proga je ledena kot vražji tobogan. Iz kolesnic se komaj izkopljem, še malo, pa bi moral vse do Doma pod Storžičem, da bi lahko obrnil. Preden se obujem se mi vsaj dvakrat zanohta, po dolini se vlečejo meglice, zgoraj tanka plast oblakov, ob poti in čez njo se preliva leden potok in gradi drsalnice v posmeh ljudem, ki vlečejo za seboj sani. Sankaška proga od planinskega doma do rampe je videti lepo urejena, pešcem pa je na voljo obvozna pot.


Planina Mala Poljana, 1325 m

Pri domu me prvič poboža sonce. Stopim v inverzijo in pot postane prijaznejša. Na Mali Poljani je prava idila, vse se lesketa v kristalih. Nikjer žive duše, le plitve sledi redkih pohodnikov izginjajo v smeri, ki jih nakazujejo leseni smerokazi.
Do vrha je še uro vedno bolj strme hoje, a ta je prav prijetna. Premehka je za dereze in pretrda za krplje. Oboje pustim v nahrbtniku, kjer se lahko po mili volji crkljajo in uživajo gorski zrak.

Razgled z vrha (1715 m)  je kar nekoliko kičast, na srečo ga skvari vsaj par letalskih sledi, ki se razkrajajo v gosposki modrini. Piha, a ni sile.


Tudi Storžič ima obisk

Storžič je kot na dlani. Na pobočjih je nekaj turnih smučarjev in 20 kratni zoom mi razkrije, da je tudi vrh dobil svoj obisk. Lep dan za skorajšnji zaključek leta. Malo posmrkam v mrzli zrak in se oddričam v dolino. Kar fletno je bilo, čeprav brez smuči (in sank za spust od doma).

eXTReMe Tracker