Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 29.12.08

Bilten URSZR: 29.12.2008


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih

+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

ponedeljek, 29. december 2008, ob 10:30, Franci Savenc, ogledov: 1434

Poškodoval se je na Okrešlju - Zašel pod Malim Snežnikom
Predviden razvoj vremena

Ob 16.55 se je na Okrešlju, občina Solčava, poškodoval planinec. Reševalec Postaje GRS Celje in planinci so poškodovanega prenesli v dolino. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v bolnišnico.

Ob 13.05 je v postojnski regijski center za obveščanje poklical planinec, ki je zašel s poti nekje pod Malim Snežnikom in se zaradi vetra in megle ni znal vrniti. Sprožena je bila iskalna akcija ter aktivirana GRS Ljubljana. Skupina osmih pohodnikov, ki je tudi nekoliko zašla s poti je slišala klice na pomoč in našla premraženega planinca ter ga odpeljala proti dolini. Med potjo so se srečali z reševalci ter planinca predali njim.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek in torek bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, drugod se bo zjutraj in dopoldne, ponekod pa tudi večji del dneva, zadrževala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V sredo bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, drugod bo večji del dneva prevladovala megla ali nizka oblačnost.
V četrtek bo v severni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno, ponekod v južni Sloveniji bo rahlo snežilo, ob morju pa deževalo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker