Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V zgornjem Posočju velika nevarnost poplav

Delo. si: Pristojne službe v primeru naraslih voda v visoki pripravljenosti

Ljubljana - Po podatkih Agencije Republike Slovenija za okolje so čez dan naraščale reke zlasti v zgornjem Posočju, Sava Bohinjka s pritoki ter nekateri hudourniki v dolini Planice. Reke na omenjenih območjih še naraščajo in imajo velike pretoke. V noči na četrtek bodo reke v zahodni Sloveniji, kasneje v osrednji in jugozahodni Sloveniji še naraščale.

Najbolj bodo narasle reke v zgornjem Posočju, na širšem območju Bohinja in v Zgornjesavski dolini. Soča v Logu Čezsoškem bo v prvem delu noči predvidoma presegla opozorilno vrednost pretoka 300 m3/s, v drugem delu noči pa tudi v svojem spodnjem toku v Solkanu, kjer bo predvidoma presegla vrednost opozorilnega pretoka 840 m3/s. Soča lahko pri naselju Žaga na izpostavljenem delu poplavi. Zlasti v drugem delu noči na četrtek lahko reke in manjši potoki na teh območjih v manjšem obsegu, na izpostavljenih delih poplavijo. Pojavijo se lahko tudi zemeljski zdrsi. 

V teh dneh bo ob slovenski obali, zlasti v jutranjih in večernih urah povišano plimovanje morja. V sredo med 21. in 23. uro, prav tako tudi v četrtek med 8:30 in 10:30 uro. V tem času lahko morje poplavi nižje dele obale.
V zadnjih 24-urah je v hribovitih območjih zahodne Slovenije že padlo od 60 do 120 mm padavin. Močno deževje se bo nadaljevalo do jutri zjutraj. V naslednjih 24 urah pričakujemo na omenjenem območju še od 100 do 200 mm padavin, največ v Posočju, opozarjajo na spletni strani Agencije RS za okolje

  29.10.2008

delo.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije