Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kolesarjenje po Matarskem podolju in Brkinih

ki bo v soboto, 11. oktobra, pripravlja v okviru tradicionalnega »kostanjevega praznika Rodik – 2008«, Turistično društvo Rodik v sodelovanju s PGD Materija

Kolesarjenje ni tekmovalnega značaja, namenjeno je organiziranemu spoznavanju Matarskega podolja in Brkinov. Kolesarske proge različnih stopenj zahtevnosti vodijo po asfaltnih in makadamskih cestah ter kolovozih, zato so primerne le za kolesarje s treking in gorskimi kolesi.

1. Lahka – nezahtevna proga, Rodik – Slope (Tublje) ( asfaltno vozišče), primerna za otroke do 8 leta starosti v spremstvu staršev ali skrbnika.

2. Rekreativna, srednje zahtevna proga (kolesarski izlet) po Matarskem podolju poteka: Rodik – Slope – Brinšca – Tabor – Materija – Slivje in nazaj v Rodik. Primerna za kolesarje različnih starostnih skupin. Otrokom mlajšim od 8 let ne priporočamo. Z več postanki (najmanj 5) bo izlet trajal približno 4 ure, dolžina poti je okrog 25 km. Izlet vodi lokalni turistični vodnik. Na poti si bomo ogledali več naravnih znamenitosti.

3. Zahtevna proga (4 ure), Rodik – Artviže – Mrše –Tatre (postanek) – Brezovo Brdo – Ritomeče – Kovčice – Orehek – križišče Mrše – mimo Hotične – Materija (postanek) – Tabor – Artviže – Rodik. Dolžina poti približno 41 km, 932 višinskih metrov. Priporočamo udeležencem z dobro fizično kondicijo.

Začetek zbiranja: sobota 11.10.2008 ob 11. uri na Placu (pri spomeniku v Rodiku).
Start ob 11.30i.

Prijave: na dan prireditve, pol ure pred pričetkom kolesarjenja.
Startnina (v ceno je vključen topel obrok in pijača – pogostitev na cilju, ter topel čaj na postankih): odrasli 5 EUR, otroci do 14. leta 4 EUR, družine (4 člani in več) 3 EZR po članu, klubi z več kot 10 člani 4 EUR po članu
Nagrade: Na cilju se startnina vrne (če je na seznamu):
1. Najstarejšemu udeležencu/ki (kar dokaže z osebnim dokumentom).
2. Najštevilčnejši družini ( če je več družin z enakim številom članov – določi žreb)

Pravila udeležbe:
- udeležba je na lastno odgovornost, prireditelj ne prevzame nobene odgovornosti za nezgode pred, med in po prireditvi,
- vsi udeleženci kolesarjenja so udeleženci v cestnem prometu in vozijo na lastno odgovornost po cestno-prometnih predpisih, upoštevati morajo navodila vodij posameznih prog,
- za otroke do 14. leta je obvezna uporaba čelade (tudi če jih vozimo na otroškem sedežu), za ostale priporočljiva,
- osebe do 14. leta starosti se lahko kolesarjenja udeležijo samo v spremstvu staršev ali skrbnikov,
- med potjo ne odmetavajte smeti, lahko pa jih odložite v smetnjake na prireditvenem prostoru in na krajih postankov, spoštujte lastnino in trud domačinov, vožnja zunaj utrjenih cest in kolovozov ni dovoljena.

Za vsa morebitna vprašanja lahko pokličete: 041 781 857 (S. Gerželj), 041 333 237 (B. Babuder), 051 224 464 (R. Čepar).

V primeru slabega vremena kolesarjenje odpade.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije