Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.08.08

Zasilno pristala ,,, - Zdrsnil planinec - Poškodoval si je koleno - Planinka omagala - V dolino prepeljali poškodovanega kolesarja - Na Kaninu - Predviden razvoj vremena

Ob 16.28 sta nad planino Ohoje zasilno pristala dva jadralna padalca. Pri pristanku se ni nihče poškodoval. Posredovali so reševalci postaje GRS Tolmin, ki so jadralnima padalcema nudili pomoč pri reševanju padal in ju pospremili do doline.

Ob 12.00 je po melišču Kokrške Kočne v občini Preddvor, zdrsnil planinec in se poškodoval. Helikopter LPE je s posadko GRS Brnik je ponesrečenca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 17.35 si je pri Črnem jezeru, občina Bohinj, planinec poškodoval koleno. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in policijski helikopter s posadko za reševanje v gorah. Planinec je s helikopterjem prepeljan v bolnico na Jesenice.

Ob 19.58 je na Komarči v občini Bohinj planinka omagala in ni mogla sestopiti v dolino. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj, ki so planino prenesli v dolino. Ker ni potrebovala medicinske pomoči, se je sama vrnila domov.

Ob 12.11 so na Uskovnici v občini Bohinj, reševalci GRS Bohinj prepeljali v dolino poškodovanega kolesarja.

Ob 12.51 se je na Kaninu ob poskusu vzleta z jadralnim padalom dveh jadralnih padalcev v meglenem in na slabo vidnem območju za enim izgubila vsaka sled, medtem ko drugi zaradi slabih pogojev ni poletel. Sprožena je bila reševalna akcija, ker naj bi po prvih informacijah padel v brezno ob robu odkoder sta nameravala poleteti. Ob prihodu reševalcev je ugotovljeno, da pogrešanega padalca ni v breznu in je verjetno vzletel. Zaradi goste megle je iskanje oteženo, helikopter LPE je opravil prelet vendar zaradi slabe vidljivosti ogled ni bil uspešen. Z iskanjem bodo nadaljevali tekom jutrišnjega dne.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v severnih in zahodnih krajih tudi pretežno oblačno.
V ponedeljek
bo v južnih in vzhodnih krajih večinoma sončno, drugod pa bo več oblačnosti. Predvsem v gorskem svetu bodo popoldne posamezne plohe ali nevihte.
V torek
bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
V sredo
bo večinoma sončno, le v zahodnih krajih zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter.

Bilten URSZR: 31.08.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije