Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Preko planine Klek na Debelo peč

Odkrivamo TNP: ekskurzija bo v soboto, 23. avgusta, zborno mesto: pred trgovino Mercator v Zgornjih Gorjah

Po pol ure vožnje dospemo na planino Klek, kjer bomo pustili avtomobile. Na pot krenemo preko same planine. Kot zanimivost se najprej seznanimo z železnodobno kulturo v Alpah s predstavitvijo najdb in pomenom planine v tem smislu. Sama pot na Debelo peč je s te strani nekoliko bolj zahtevna, zato se od udeležencev terja dobra pripravljenost. Za tiste, manj kondicijsko pripravljene, pa obstaja možnost nadaljevanje pohoda proti planini Lipanca. Le tam počakajo na glavnino, ki se bo odpravila na vrh.
Hoje s Kleka do vrha Debele peči in naprej do Lipance je za tri do štiri ure. Na planino Klek se bomo vrnili nekako ob 16. uri; izlet traja osem ur in pol.

Zanimivost ekskurzije so nedvomno žlahtni pogovori in prelepi razgledi zrelega poletja. Za odkrivanje z nami bodite primerno pohodniško obuti, priporočamo prigrizke in malico iz nahrbtnika. Ne pozabite tudi na primerno količino tekočine.

Prijave za izlete sprejemamo na mojca.smolej@tnp.gov.si oz. (04) 578 02 26. Izleti so brezplačni, udeležba je na lastno odgovornost.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije