Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tolminske Ravne - planina Kal - planina Razor

Izlet TNP, Odkrivamo Triglavski narodni park – v soboto, 16. avgusta, zbor ob 8: uri na glavnem parkirišču pri Knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu


Na zbornem mestu se bomo dogovorili o skupni vožnji do Tolminskih Raven.

Od zbornega mesta sledi pol urna vožnja do Tolminskih Raven, najvišje ležeče vasi v območju doline Zadlaščice. Tolminske Ravne ležijo na sončni ledeniški izravnavi skoraj tisoč metrov visoko pod slikovitim Tolminskim Migovcem ter žarečim vencem Spodnjih Bohinjskih gora. Od Tolmina so oddaljene 10 km, cesta je ovinkasta in ozka, pa vendar razgledna.
Od Tolminskih Raven bomo pot nadaljevali peš proti planini Kal, kjer bo kratek postanek. S planine je možen še 20 minutni vzpon na Grušnico, ki je eden lepših razglednikov na tem območju.
Sledi povratek na planino Kal, od tam pa nadaljevanje poti do planine Razor. Tudi tu je možen postanek pri planinski koči, potem pa sledi spust nazaj do Tolminskih Raven.
Tura ni zahtevna; izlet traja šest ur.

Izleti Odkrivamo Triglavski narodni park so namenjen vsem, ki si želijo narodni park odkrivati z nami na lažjih pohodih in v družbi naših naravovarstvenih nadzornikov - vodnikov. V odkrivanja smo vključili ne samo lepo naravo in še lepše poglede nanjo, vendar tudi zgodovino in kulturo. Za izlete z nami bodite primerno pohodniško obuti, priporočamo prigrizke in malico iz nahrbtnika in ne pozabite na primerno količino tekočine.
Izleti so brezplačni, udeležba je na lastno odgovornost.

Prijave za izlete sprejemamo na mojca.smolej@tnp.gov.si oz. (04) 578 02 26
Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije