Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.06.08

Pet posredovanj gorskih reševalcev - Predviden razvoj vremena

Ob 14.55 na Planini Dedno Polje v občini Bohinj planinec zaradi zdravstvenih težav s koleni, ni mogel sestopiti. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bohinj, ki so planinca prenesli v dolino in predali v domačo oskrbo.

Ob 16.35 je v naselju Grad v občini Cerklje na Gorenjskem padalec pristal na drevesu. S pomočjo reševalcev Postaje GRS Kranj je bil padalec rešen z drevesa. Padalec je nepoškodovan.

Ob 8.53 seje na zgornji postaji žičnice na Zelenici, občina Tržič, poškodovala planinka. Ima poškodbo po glavi je pa pri zavesti. Poškodovanki je na kraju dogodka nudena medicinska pomoč s strani članov Postaje GRS Tržič, nato pa je bila s terenskim vozilom odpeljana v ZD Tržič.

Ob 8.58 je bil Regijski center za obveščanje Kranj seznanjen o nesreči planinke na Mali Mojstrovki, občina Kranjska Gora. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kranjska Gora in helikopter Slovenske vojske z ekipo za reševanje v gorah. Na kraju dogodka je poškodovanki nudena medicinska pomoč, nato je bila s helikopterjem odpeljana v Splošno bolnico Jesenice.

Ob 12.12 seje nad Blejsko kočo na Planini Lipanca na Pokljuki, občina Gorje, ponesrečil planinec, kije drsel približno 100 metrov po pobočju. Posredovali so reševalci Postaje GRS Radovljica in helikopter Slovenske vojske s posadko za reševanje v gorah. Poškodovanemu je na kraju dogodka nudena medicinska pomoč, nato pa je bil z vitlom dvignjen v helikopter in odpeljan v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek dopoldne bo še deloma sončno, le ponekod v severni Sloveniji se bodo že pojavljale plohe. Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami.
V torek dopoldne bo precej oblačno, nato pa se bo postopno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V sredo in četrtek bo sončno in vroče.

Bilten URSZR: 30.06.2008

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije