Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.03.08

Zlomil si je nogo - Goerelo na pobočju Bohorja - Predviden razvoj vremena - Opozorilo: Snežilo bo!

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 03.03.2008


Ob 14.42 si je pri sestopu s Planine Sija v občini Tržič planinec zlomil nogo. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Tržič, ki so planinca oskrbeli in prepeljali v ZD Tržič v nadaljnjo oskrbo.

Ob 14.22 je na pobočju Bohorja v občini Šentjur prišlo do požara v mešanem gozdu. Požar je gasilo 146 gasilcev PGD Planina, PGD Dobje, PGD Kalobje, PGD Slivnica, PGD Lokarje, PGD Šentjur pri Celju, PGD Loka pri Žusmu in PGD Prevorje. Gašenje je oteževal težko dostopen teren in veter. Po prvih ocenah je gorelo na površini okoli sedem hektarov. V intervenciji je sodelovalo tudi 5 gozdarjev. V večernih urah je gasilcem uspelo požar pogasiti. Čez noč je na požarišču ostala gasilska straža.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Popoldne bo v zahodni Sloveniji občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo.
V torek bo oblačno s padavinami. V notranjosti Slovenije se bo meja sneženja spustila do nižin.
V sredo dopoldne bo sneženje povsod ponehalo. Od zahoda se bo pričelo jasniti.
V četrtek bo pretežno jasno in hladno. Oba dneva bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

OPOZORILO: V torek bo v notranjosti Slovenije pričelo snežiti, sneženje bo ponehalo predvidoma v sredo dopoldne. V 24 urah (od torka od 7. ure do srede do 7. ure) bo po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje največ snega zapadlo na Koroškem, Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem in sicer od 20 do 40 cm, lokalno do 50 cm sprva južnega snega. V višjih legah nad 700 m, kjer bo sneg bolj suh, lahko pade do 70 cm novega snega. Najmanj snega bo zapadlo v severovzhodni Sloveniji. Nov sneg bo lahko povzročil snegolom.

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

 

Delo, 04.03.08: Zgorelo pobočje Bohorja

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije