Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Poldetov rovt

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Krêvl

petek, 8. februar 2008, ob 19:13, Janez Pikon, ogledov: 976

Vrhovi nad Soriško planino z grebenaJanez Pikon: Množice smučarjev se gnete na smučišču Koble, nekaj časa vztrajam ob sedežnici z dolgo vrsto smučarjev. Zapustim proge in se po zmrznjenem snegu začnem vzpenjati proti grebenu Koble.

Sonce je že močno, čeprav piha močan vzhodni veter. Hoja je prijetna in kmalu prispem do mejnega kamna prve svetovne vojne, ki jih je tu okrog kar nekaj. Na robu po stojim, lep pogled seže od Blegoša prek Porezna, Kojce, Črne prsti in naprej do Julijcev, Karavank in vrhov nad Soriško planino. Na vrhu iščem mesto z vpisno knjigo in žigom, toda preveč je snega, zato opustim iskanje in se spustim nižje na Poldetov rovt.

Poldetov rovt, proti Triglavu in Črni prsti

Tu je včasih pred mnogimi leti stal senik, sedaj ga ni več in tudi poraščenost rovta že sega skoraj do vrha grebena. Med Poldetovim in Bisagarjevim rovtom vegetacija že sega do robu, zato se nisem poizkušal med grmovjem vzpenjati naprej in sem se vrnil nazaj na greben.

Poldetov rovt, proti Triglavu in Črni prsti

Nekaj časa tu po stojim in se razgledujem naokrog, kar ne morem se odločiti in se vrniti na izhodišče današnje poti. Pozno popoldan je že in počasi se spustim nazaj na sedlo, poiščem smuči in se spustim v dolino.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker