Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.01.08

Sunki vetra s hitrostjo do 165 kilometrov na uro - Reševali na Pohorju - Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 28.01.2008


Ob 13.53 se je na Pohorju, občina Maribor, poškodovala oseba, pod sedmin stebrom gondolske žičnice. Posredovala so člani Postaje GRS Maribor, ki so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v dolino, kjer so jo predali reševalcem NMP Maribor, kateri so jo odpeljali v UKC Maribor.

Močan severozahodni veter je predvsem na Koroškem in v Prekmurju, kjer je po podatkih Urada za meteorologijo Agencije S za okolje v sunkih pihal s hitrostjo od 70 do več kot 80 kilometrov na uro, povzročil nekaj škode. Tudi v gorah je bil veter zelo močan - na Kredarici so sunki dosegali hitrost do 165 kilometrov na uro, na Krvavcu do 110 in na Rogli okoli 100 kilometrov na uro.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Na vzhodu države lahko pade kakšna kaplja dežja. Veter se bo polegel tudi v višjih predelih.
V torek bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla ali nizka oblačnost.
V sredo se bo v zahodnih krajih pooblačilo, drugod bo še delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Popoldne bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasno rahlo deževalo, nad okoli 1000 metri pa snežilo.
V četrtek bo sprva oblačno, padavine se bodo prehodno razširile nad večji del Slovenije in čez dan postopno ponehale. Snežilo bo nad 700 metri nad morjem. Na Primorskem bo zapihala burja.

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije