Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na skrleh

Pogled z domačije Spodnji ZevtarJanez Pikon: Malo poznani in razgledni gorski predel, ter skrito pobočje Na skrleh, vzhodno nad vasjo Jereka, razen nekaj domačinom le nepoznana krnica.

Na skrleh

Zaradi poraščenosti je morda manj zanimivo zahodno pobočje, vendar z zelo lepim razgledom zahodno po dolini. Vstopim na gozdno pobočje Na skrleh in višje do razgledne točke nad Jereko po stari, dobro uhojeni poti iz vasi Jereka na Koprivnik, ki je bila včasih glavna in edina vez med naselji, sem se povzpel nad vasjo do domačije Spodnji Zevtar. Lepo se vidi po Zgornji Bohinjski dolini in tudi nižje proti vasi Bitnje in Bohinjski Bistrici. Malo znane razgledne gorske točke, kot sta Na Kraju in pobočje Na skrleh nad vasjo Jereka. Razen domačinov, malokdo pozna, to pobočje, ki izstopa vzhodno nad vasjo Jereka in zaradi poraščenosti morda manj zanimiv vendar lep razgled po zahodno po Zgornji Bohinjski dolini.

Na Kraju, pogled na sončne Podjelje

Venec vrhov od Ratitovca do Bogatina je zasnežen, meter debela snežna odeja je prekrila ta del gora v prejšnjih dneh. Nadaljujem preko preseka (daljnovod), do poraščenega vrha nad vasjo Jereka in višje nad domačijo Ta Spodnji Zevtar na razgledno področje Na Kraju (792 m).

Na Kraju, Črna prst, domačija Spodnji Zevtar

Lep razgled po dolini in Pokljuki, zato nekaj časa postojim in se razgledam naokrog, pristopi gospodar in spregovoriva par besed. Vrnem se v Jereko, pobočje je suho, brez snega in že sem na izhodiščni točki, ko zaključujem današnje potepanje.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Na skrleh

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije