Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Šešèk

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Na Kraju

ponedeljek, 21. januar 2008, ob 19:30, Janez Pikon, ogledov: 1171

Pogled z domačije Spodnji ZevtarJanez Pikon: Malo znane razgledne gorske točke, kot sta Na Kraju in Šešèk nad vasjo Jereka, razen domačinov, malokdo pozna, ki izstopa nad vasjo Jereka. Zaradi poraščenosti morda manj zanimiv, z obeh je zelo lep razgled po naši dolini.

Gozdni vrh Šešèk in razgledne točke nad Jereko po stari, dobro uhojeni poti z Jereke na Koprivnik, ki je bila včasih glavna in edina vez med krajema, sem se povzpel nad vasjo do Spodnjega Zevtarja. Najprej sem po gozdu poiskal vrh, za katerega ne vem imena. Točka je višja (824 m) kot Šešèk, 790 m, sosednji bolj znan in manj razgleden vrh. Lepo se vidi po Zgornji Bohinjski dolini in tudi nižje proti Bitnjam in Bohinjski Bistrici.

Na Kraju, pogled na sončne Podjelje

Venec vrhov od Ratitovca do Bogatina je zasnežen, meter debela snežna odeja je prekrila ta del gora v prejšnjih dneh. Nadaljujem prek preseka, kjer poteka daljnovod, do poraščenega vrha Šešèk in naprej na domačijo pri Spodnjemu Zevtarju. Pod kmetijo je pregledno področje, ki se imenuje Na Kraju (792 m).

Na Kraju, Črna prst, domačija Spodnji Zevtar

Lep razgled po dolini in Pokljuki, zato nekaj časa po stojim in se razgledam naokrog, pristopi gospodar in spregovoriva par besed. Vrnem se v Jereko, pobočje je suho, brez snega in že sem na izhodiščni točki, ko zaključujem današnje potepanje.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker