Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Vodnikov razglednik

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Vodnikov razglednik

petek, 18. januar 2008, ob 20:58, Janez Pikon, ogledov: 3241

Med Rudnico in StudorjemJanez Pikon: Obisk Vodnikovega razglednika danes je pomenilo določeno tveganje glede razgleda po Bohinjski dolini, kajti odhod od doma sem pogojeval z dobro vidljivostjo. V Jereki je bil viden le zgornji rob meglenega morja ali bo to samo sprehod na Koprivnik.

Razgleden vrh nad vasjo Koprivnik, na katerega se je zelo rad sprehajal že Valentin Vodnik, ki je leta 1793 služboval kot duhovnik na Koprivniku. Prav zato je vrh poimenovan po njem.

 Vodnikov razglednik

Prijeten sprehod po gozdu se konča z odličnim razgledom na Bohinjsko dolino. Ogled priporočljiv vsem v vseh letnih časih.

Vodnikov razglednik

Po naključju mislim, sem ob prihodu na vrh ujel ravno pravi trenutek, ko megle niso ovirale delno dobrega pogleda po dolini, kar je vidno na fotografijah. Kasneje so to področje Koprivnika zopet zajele danes hitre megle in z vidljivostjo je bilo konec. Sam sem bil kar zadovoljen, saj se je vse odvijalo tako kot sem upal in si želel, zadovoljen sem se spuščal nazaj v dolino.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker