Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.01.08

Pogrešano so našli mrtvo - Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 09.01.2008


Preko dneva se je nadaljevalo iskanje od predhodnega dne pogrešane krajanke. V akciji iskanja je sodelovala policija in kinologi državne enote za iskanje pogrešanih oseb ter reševalci Postaje GRS Ljubljana. Pogrešano so našli v popoldanskih urah mrtvo v gozdu na težko dostopnem terenu v bližini naselja Podsmreka v občini Dobrova-Polhov Gradec.

Predviden razvoj vremena

V sredo in četrtek bo v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo večino dneva megla ali nizka oblačnost. Ponekod na zahodu bo proti večeru občasno rosilo ali rahlo deževalo.
V petek bo na severovzhodu še delno jasno, drugod pa bo oblačno. V zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, ob morju popoldne jugo.
V soboto bo na vzhodu delno jasno in povečini suho, drugod pa oblačno z dežjem. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

Razmere v gorah

Od ponedeljka po podatkih Agencije RS za okolje ni bilo več padavin. Snežna odeja se je nekoliko sesedla. Ničla je bila na nadmorski višini okoli 1500 metrov. V Julijskih Alpah je na nadmorski višini 2500 metrov od 70 do 110 centimetrov snega, na 1500 metrih pa do okoli 40 centimetrov. Nižje je snega precej manj. Drugod po naših gorah je na 1500 metrih okoli 40 centimetrov snega. Snežna odeja je pod 1300 metri mokra, nad 1500 metrih pa je sneg večinoma rahel in suh. Predvsem na severnih in vzhodnih straneh grebenov in prelazov so številni zameti in klože. Nevarnost snežnih plazov je v Julijcih ter v zahodnih Karavankah 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Drugod v naših gorah je 1. stopnje. Nevarna so mesta z napihanim snegom, kjer lahko ob manjši obremenitvi sprožite snežni plaz napihanega, delno sprijetega snega. V sredo bo v gorah še deloma jasno, popoldne se bo nekoliko pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik. V četrtek se bo v Julijskih Alpah in Karavankah, deloma tudi v Savinjskih Alpah pooblačilo. Predvsem v zahodnih Julijcih bodo manjše padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 900 metrov. Veter se bo okrepil. V noči na petek se bodo padavine na zahodu okrepile. Skupno lahko do petka zjutraj zapade v Julijcih do 10 centimetrov snega, drugod pa bo večinoma suho. Nevarnost snežnih plazov se ne bo spremenila.

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije