Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jaz pa pojdem – 04.01.08

Total tedna: ... bodi zraven = sobota, nedelja, četrtek

Total tedna, petek, 4. januarja 2008 – Jaz pa pojdem


bodi zraven

sobota, 3. januarja

ČETRTI TRSTENJAKOV POHOD prireja Planinsko društvo Gornja. Zbrali se boste ob 9. uri pred spomenikom dr. Antona Trstenjaka, pod cerkvijo v Gornji Radgoni. Na pot do rojstne hiše profesorja Antona Trstenjaka, ki stoji v Rodmošcah, boste šli ob 9.30. Hoje bo za približno tri ure, med pohodom boste dobili malico. Obvezna bo uporaba ustrezne zimske opreme. Startnina za odrasle je dva evra, kontrolni kartonček pa je pogoj za spominski žig (info: www.pdradgona.si; tel.: 031/654 514, Verica Fartek).

NA POHOD NA POLHOGRAJSKO GRMADO se boste z avtomobilom odpravili ob 7- uri pred dvorano Tivoli v Ljubljani. Pri gostilni Pratkar v Polhovem Gradcu boste pustili avto in se peš, skozi gozd, odpravili do zaselka Setnica ter mimo lovske koče do vrha Grmade. Vrnili se boste po drugi strani, med triurno potjo je obvezna uporaba pohodnih palic (info: www.drustvo-pdviharnik.si; borispotepuh@volja.net).

ZIMSKI PLEZALNI VZPON NA TRIGLAV
(2864 m) zahteva obilo fizične pripravljenosti. Po dogovoru se boste ob 4. uri zbrali v Ljubljani in se z osebnimi avtomobili odpeljali do gora. Na Kredarico se boste podali iz Krme (5 ur), nato pa pot nadaljevali do vrha gore (od dve do tri ure). Na poti bodo morda poledenela pobočja, previdnost ni nikoli odveč! Obvezna je uporaba derez, cepina, plezalnega pasu, čelade, čelne svetilke in pohodnih palic. Tura bo enodnevna, ob morebitnem slabem vremenu bo izlet odpovedan ali prestavljen (info: www.planinskodrustvo-ljmatica.si; borutn@email.si; tel.: 041/710 364, Borut Naglic).

TABORNIŠKO TEKMOVANJE GLAS SVOBODNE JELOVICE bo v Gore¬nji vasi pri Škofji Loki. Ekipe se bodo zbrale ob 8. uri pred osnovno šolo Ivana Tavčarja. Prijavnina je 30 evrov in vključuje našitke, topli obrok, nagrade in karte (info: glasjelovice.rutka.net; jerca.bernik@gmail.com).

nedelja, 6. januarja

NA POHOD PO ZIMSKEM KRASU se boste odpravili z osebnimi avtomobili ob 8.45 pred gimnazijo v Novi Gorici. Hoje bo pet ur (info: ales.sela@siol.net).

NA POHOD PO OBRONKIH CELJA vas vabi Planinsko društvo Grmada Celje. Z osebnimi vozili se boste ob 8. uri odpeljali pred parkiriščem pri Cinkarni Celje. Pohod bo potekal prek Opoke, Dramelj in Sv. Uršule do Šentjurja. Hoje bo približno šest ur, potrebovali pa boste ustrezno pohodno opremo in obilico dobre volje (info: www.pdgrmada.org; tel.: 031/353 373, Robi).

NOVOLETNO SREČANJE PLANINCEV NA BOHORJU organizira Planinsko društvo Bohor Senovo. Informacije: Hinko Uršič (031/319 032).

POHOD NA GOVŠKO BRDO organizira Planinsko društvo Laško. Informacije: Tone Štrban (031/218 640).

ODKRIJMO ZAKLAD, tradicionalno srečanje podnanoških planincev na Konju, ki je na robu Nanosa, na poti Podnanos-Abram, ne bo posebno vodeno. Na vrhu Konja boste ob 13. uri poiskali steklenico rujne kapljice, novo pa boste zakopali (info: pd.podnanos@gmail.com; tel.: 051/631 612, Martin Žvanut).

četrtek, 10. januarja

PLANINSKI IZLET NA PUGLED (613 m), na jugovzhodnem robu Ljubljanske kotline, bo namenjen članom Planinskega dru¬štva Pošte in Telekoma Ljubljana ter članom drugih društev. Start bo ob 8.45 na avtobusni postaji pred PBS (Trg OF 5, Ljubljana). Z avtobusom se boste odpeljali v Šmarje Sap (386 m) in se vzpeli na Mali Lipoglav ter prek Velikega Lipoglava do Pugleda. Po okrepčilu, topli malici v Malem Lipoglavu, si boste lahko ogledali tamkajšnje zanimivosti. Hoje bo štiri ure, višinska razlika bo 250 metrov. Obvezni sta ustrezna planinska obleka in obutev ter uporaba malih derez, priporočeni so gamaše, pohodne palice in rezervna oblačila. Ne pozabite na veljavno planinsko izkaznico in osebni dokument! Prijavnina znaša 10 evrov za člane društva in 14 evrov za druge (info: 041/536 788, Ruža Tekavec; www.pdrustvo-ptlj.si; pd.telekom@siol.net). M. N.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije