Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lajnar

Na Dravhu, Lajnar in SlatnikJanez Pikon: Poznan po kovinskem klobuku iz davne preteklosti s skrito in temno, ter nerazumljivo obsežno notranjostjo, južno ob razpadajoči utrdbi in bunker.

Lajnar

Do spremembe vremena bo prišlo, je bilo slišati napovedi in dopoldansko vreme na Soriški planini je še vedno ugodno z blagim vetrom južno na grebenu jugozahodno nad planino z vencem razglednih vrhov. Začnem vzhodno po planini proti prvemu izbranemu vrhu in po zmrznjenem snegu v senci proti sedlu med vrhom Dravh, 1547 m in Lajnar, 1549 m, nadaljujem vzhodno po sončnem robu na vrh Dravh. Po stojim z razgledom in dobro vidljivostjo, kasneje se spustim na vzhodno sedlo in višji vrh Lajnar z bunkerjem in kasarno. Nižje na sedlu me pokliče znanec in skupaj nadaljujeva na jugovzhodni vrh Slatnik, 1597 m in naprej do bunkerja na severozahodni vrh Slatnik, 1609 m ob kasarni pod vrhom Kor, 1582 m.

Pogled proti zahodu, vrh Šavnik in Možic

Ljubiteljski radio amater me povabi in vstopiva v temno notranjost bunkerja, kjer mi pokaže radioamatersko opremo v prostoru s temno in hladno notranjostjo. Zapustiva bunker, sam nadaljujem pot severno v smeri vrha Možic, 1602 m, med tem so se že privlekle megle, tudi hladneje je postalo. Odločen sem oditi še na Kozji hrbet, 1592 m, kar poraščen vrh, brez razgleda v dolino in kmalu se vrnem nazaj na Možic.

Bunker na vrhu Lajnar s kasarno in bunker na vrhu Možic

Stojim na jekleni kupoli in gledam proti Bohinjskemu in Blejskemu jezeru, oblaki že prinesejo prve snežinke z vetrom, zapustim te predele z bunkerji in se mimo velike kasarne spustim na Soriško planino.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Lajnar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije