Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Lajnar

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa

Video: Lajnar z utrdbo

sreda, 2. januar 2008, ob 15:03, Janez Pikon, ogledov: 1974

Na Dravhu - Lajnar in SlatnikJanez Pikon: Do spremembe vremena bo prišlo, je bilo slišati napovedi. Dopoldan je na Soriški planini še lepo vreme z malo vetra. Namenjen sem obiskati greben jugozahodno nad planino.

Venec vrhov nad Soriško planino. Začnem levo po planini proti prvemu izbranemu vrhu. Po zmrznjenem snegu in še v senci proti sedlu med Dravhom in Lajnarjem, nadaljujem levo po sončnem robu na vrh Dravha (1547 m). Po stojim malo, lep razgled in dobra vidljivost omogočata tudi lepe posnetke.

Pogled proti zahodu, spredaj desno Šavnik, Slatnik

Spustim se zopet v sedlo in povzpnem na vrh Lajnarja (1549 m), ogledam si bunker in kasarno z okolico. Nižje na sedlu me pokliče znanec in skupaj nadaljujeva na vrh Slatnika (1600 m) in naprej do bunkerja nad kasarno. Znanec je radio amater, tu mi odpre in pokaže bunker s prostori v ta namen. Ogledava si vse in zapustiva temne in hladne prostore.

Bunker na Lajnarju s kasarno in bunker na Možicu

Sam nadaljujem pot proti Možicu (1602 m), med tem so se že privlekle megle, tudi hladneje je postalo. Odločen sem oditi še do Votle peči (1592 m), kar poraščen vrh, brez razgleda v dolino in kmalu se vrnem nazaj na Možic. Stojim na jekleni kupoli in gledam proti Bohinjskemu in Blejskemu jezeru. Oblaki že prinesejo prve snežinke z vetrom, zapustim te predele z bunkerji in se mimo velike kasarne spustim na Soriško planino.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker