Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Rudnica

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Rudnica

torek, 1. januar 2008, ob 18:28, Janez Pikon, ogledov: 1407

Novoletni dan na RudniciJanez Pikon: Prvi dan novega leta in obisk gore sredi Bohinja je že nekajletna tradicija Planinske sekcije LIP Bled-Bohinj. Rudnica je želja vsakega od nas, tu se dobimo, voščimo za praznike in pogovorimo.

Novoletni dan na Rudnici z jutrom in žarki sonca že počasi prebujajo našo dolino. Brod, vasica pod Rudnico je eno od izhodišč za obisk te gorske točke. S  Senožeti je še videti nekaj meglic po dolini in Bohinjskem jezeru. Prisojno pobočje in kar hiter vzpon pripomore pohodniku prilagoditev na nove razmere, utrip je že višji.

Bohinjsko jezero, Rudnica in kapelica

Po Ivanovi poti je vedno tako in tudi naprej proti vrhu. Pri kapelici se teren zravna in kmalu zagledamo delno poraščen vrh Rudnice (946 m). Oddih dobro dene, kakor tudi šilce žganja in veliko iz doline prinesenih dobrot na novoletno mizo Rudnice.

Senožeta, planina Zajamniki, Bohinjsko jezero

Ob pogovoru, prijetnem vremenu in lepem razgledu čas hitro teče. V popoldanskih urah se razidemo in po različnih poteh vrnemo v dolino in si obljubimo, da še pridemo.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker