Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planina Za Liscem

Z Orožnove koče proti JulijcemJanez Pikon: Silvestrovo v Orožnovi koči na planini Za Liscem pod Črno prstjo. Sprejel sem povabilo gospodarja društva, če grem z njim pripraviti vse potrebno za silvestrovanje v novo zgrajeni planinski koči.

Planina Za Liscem

Silvestrovo na planini Za Liscem in nedelja popoldan, oprtamo nahrbtnike in krenemo proti planini. V pogovoru čas hitreje teče in kmalu smo na cilju. Pripravimo vse potrebno in si postrežemo, kot se v gorah tudi spodobi. Tako dan preide v noč in vse je pripravljeno za silvestrski dan. Malo še posediva in se pogovoriva, gorski svet je glavna tema. Silvestrovo v Orožnovi koči na planini Za Liscem pod Črno prstjo. Sprejel sem povabilo gospodarja društva, če grem z njim pripraviti vse potrebno za silvestrovanje v novo zgrajeni planinski koči. Spomin je vedno svež na potovanja po naših in tujih gorah. Pozno pogovor zaključiva in greva počivat v zgornje prostore.

Pogled na Lisec, v ozadju Triglavsko pogorje

Po zajtrku gospodar okrog koče stori še nekaj drobnih opravil, sam pa se odločim sprehoditi se po planini in višje pod rob Črne prsti. Preveriti sem želel kakšne razmere vladajo tu pod Črno prstjo. Na planini, Srednji in Zgornji Poljani je hoja prijetna.

Pogled na Lisec, v ozadju Triglavsko pogorje

Vstop v Škrilje in sledi planinca iz nasprotne strani vlivajo upanje nadaljevanja poti, strmi predel pod pečino in prečenje na vrh Žrela ni priporočljivo brez zimske opreme, te pa danes nisem vzel s seboj. Na predelu Mode opazim gamsa, »ta pa zna« si rečem in se sprehodim do Zgornje Poljane in nazaj na planino. Pač danes ne bom obiskal Črne prsti. V dolino grem po drči in smučišču Kobla.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Planina Za Liscem

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije