Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 30.12.07

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

nedelja, 30. december 2007, ob 11:07, Franci Savenc, ogledov: 1401

Pohodnik si je zlomil nogo - Poškodoval si je nogo - Nista znala sestopiti - Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 30.12.2007


Ob 11.30 se je nad Kamniško Bistrico v smeri proti Sedlu v občini Kamnik pohodnik zlomil nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kamnik.

Ob 14.57 si je v bližini koče Na Kališču v naselju Bašelj v občini Preddvor poškodoval nogo mlajši fant. Dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem je poškodovanega prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 21.30 sta dva planinca plezala centralni ledeni slap v Prisanku, občina Kranjska Gora. Priplezala sta do vrha, nato pa nista znala sestopiti, zato sta zaprosila za pomoč. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranjska Gora. Z večkratnimi spusti so ju spustili v dolino in nato pospremili do Koče na gozdu. Planinca sta bila nepoškodovana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva v zahodni Sloveniji in v višjih legah še pretežno jasno, drugod bo oblačno in megleno. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala, nizka oblačnost po nižinah pa se bo popoldne ponekod začela trgati. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, a večinoma suho vreme. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V torek bo delno jasno, burja na Primorskem bo ponehala.
V sredo se bo od zahoda pooblačilo. Popoldne bo ob morju rahlo deževalo, ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji pa rahlo snežilo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker