Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Peči

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Peči nad Gradiščem

petek, 28. december 2007, ob 18:50, Janez Pikon, ogledov: 1542

Na vrhu Peči, gzdnega vrha nad LepencamiJanez Pikon: Predstavljam samoten, malo obiskan, toda zelo opazen vrh Peči nad Bohinjsko dolino. Nanj ne vodijo poti, vlaka nad Jereko je zadnja smer za določanje vrha, toda vidnost grebena je zelo dobra in ni težko do cilja.

Peči, vrh in pečina nad Bitnjami in Jereko je izpostavljen in vsem viden vrh, toda malo obiskan, poznajo domačini, ki živijo ob in pod njim. Peči (828 m), poraščeno zahodno pobočje in greben z vrhom, ni tako opazen, kot južni del pečine z doline. Sam se naj povzpnem po robu, tako se držim gozda in desno hodim dovolj od roba, da je vidljivost primerna.

Pogled iz doline na Peči, spredaj Gradišče

Hladno vreme je pustilo sledi, lep je pogled, kjer je drevje obsijano s soncem. Prikazujem nekaj posnetkov s tega dela poti. Na vrhu je tišina popolna, tudi iz doline se ne sliši ničesar.

Peči nad Gradiščem

Tako poslušam in pregledujem zaobljeni vrh, se spuščam nad Kopiščem proti sončni vasi Jereka, spregovorim nekaj besed z domačini in nadaljujem na Bitnje in preko Tlake domov.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker