Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Police

Na vrhu Peči, gzdnega vrha nad LepencamiJanez Pikon: Samoten in opazen vrh nad vasico Lepence, kamor ne vodijo stezice, zadnja smer za določanje vrha je vidnost grebena kamor ni težko na vrh.

Police

Peči, vrh in pečina Police nad vasjo Bitnje in Jereko je izpostavljen in vsem viden vrh, toda malo obiskan, poznajo domačini, ki živijo ob in pod njim. Peči (828 m), poraščeno zahodno pobočje in greben z vrhom, ni tako opazen, kot južni del pečine z doline. Sam se naj povzpnem po robu, tako se držim gozda in hodim dovolj od roba, da je vidljivost primerna Nekoč bolj poznana in pogosteje uporabljena bližnjica v dolino, zahodno mimo gozdnega vrha Peči (828 m), za Preduhom do razglednega robu pri preprosti klopci, odkoder se ob ugodni vidljivosti razgledujem po Bohinjski Bistrici in okolici. Nadaljujem zahodno po naravnem koritu skoz Luknco do vasi Bitnje, mimo zgodovinskega Čučkovega čebelnjaka..

Pogled iz doline na Peči in Police, spredaj Gradišče

Hladno vreme je pustilo sledi, lep je pogled, kjer je drevje obsijano s soncem, na vrhu je tišina popolna, tudi iz doline se ne sliši ničesar.

Peči in Police nad Gradiščem

Tako poslušam in pregledujem zaobljeni vrh, se spuščam nad Kopiščem proti sončni vasi Jereka, spregovorim nekaj besed z domačini in nadaljujem na Bitnje in preko Tlake domov.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Police

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije