Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planina Kranjska dolina

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa

Video: Planina Kranjska dolina

Na planini na Vrtačo Drsališče na Planini
četrtek, 27. december 2007, ob 18:14, Janez Pikon, ogledov: 3214

Planina Kranjska dolinaJanez Pikon: Megla se zadržuje še nad Koprivnikom, naprej modro nebo. Na Mrzlem studencu in proti planini Kranjska dolina je prijetno toplo, zopet lepo vreme za potepanje po pokljuških poteh.

Planina Kranjska dolina pod Krakovim, vrhom desno pred planino, opazim veverico, ta hiti pred menoj po stezi in kmalu zavije in izgine med drevjem. Ni veliko snega, toda divjad se sledi povsod po gozdu, kakor tudi po planini. Na sončni strani je planina kopna, v dolini in senčni strani je ostal sneg.

Planina Kranjska dolina z ledeno ploskvijo

Jezero je zamrznjeno in urejeno za drsanje, kar dovolj velika ledena ploskev. Po planini je opaziti dovolj sledi, saj tu mimo vodi markirana pot v Krnico. Sam grem po planini in naprej mimo stanu ob poti do Vrtače. Vsa je že poraščena, skoznjo vodi gozdna cesta in nekaj vlak za spravilo lesa.

Planina Kranjska dolina nad Vrtačo

Od ene teh vlak se vrnem po drugi strani nazaj na planino, tam malo po stojim na soncu, ogledam si kar velika poslopja na planini, z imenom Tamar, te so vidim last agrarne skupnosti vasi Poljšica, zgradile so jih Agrarne operacije v letih 1933 - 1934. Vrnem se na rob planine se s pogledom poslovim in zapustim ta del Pokljuke. Kmalu sem zopet na Mrzlem studencu in barju Šijec.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker