Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.12.07

Posredovale so postaje GRS Tržič, Rateče in Tolmin - Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 27.12.2007


Ob 12.02 si je zlomil nogo planinec pri padcu z lesene brvi čez potok, na kolovozni poti nad Počivalnkom v bližini Čadovelj pri Tržiču. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Tržič, ponesrečenca oskrbeli in s terenskim vozilom prepeljali na zdravljenje v ZD Tržič.

Ob 11.13 se je poškodoval plezalec, ki je padel okoli 20 metrov globoko pri plezanju v lednem slapu v Črnih vodah v Tamarju v občini Kranjska Gora. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Rateče in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 15.04 se je poškodoval lovec pri zdrsu okoli 50 metrov globoko v grapo pri vasi Vogrinki v občini Kanal. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin in gasilci PGD Avče, ponesrečenca oskrbeli, prenesli do reševalnega vozila, od koder so ga prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V četrtek in petek bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah pretežno jasno, po nižinah pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki trenutno sega do okoli 1000 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.
V soboto se bo po nižinah nadaljevalo oblačno vreme, nizka oblačnost se bo pojavila tudi na Primorskem. V višjih legah bo pretežno jasno.
V nedeljo se bo povsod pooblačilo, proti večeru bo ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji rahlo snežilo. V noči na ponedeljek pa se bo sneženje razširilo na večji del Slovenije.

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije