Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Četeže

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Planina Javornica

Pašnik Javornica Bohinjsko jezero
sreda, 26. december 2007, ob 18:40, Janez Pikon, ogledov: 1810

Četeže nad Srednjo vasjoJanez Pikon: Obisk toplih krajev, bi lahko dejal danes, četrti dan zime, ko sem ob enajstih prišel na Četeže nad Srednjo vasjo. Prisojna lega omogoča popotniku prijetno počutje in lep razgled.

Četeže nad Slatovnikom in Srednjo vasjo in Podjelje z okolico, zopet toplo, prijetno za hojo, kamorkoli se odpravim, povsod mi prisojna pobočja nudijo veliko možnosti potepanja. Tokrat sem se odpravil na Četeže nad Srednjo vasjo. S vasi Podjelje na Javornico ni daleč, skoraj preblizu za dan, kakršen je danes. Sprehodim se, snega ni veliko, sonce ga je precej že stalilo. Pogledam do studenčka, ni zamrznjen. Spustim se nižje proti zahodu in kolovozu na Četeže.

Četeže in Javornica

Četeže in Javornica

Štirje stanovi in urejenost nudijo dobro počutje, k temu pripomore tudi lepo vreme s posebnim razgledom po dolini in južno Bohinjskih gorah. Upal sem, da tu dobim znanca, ki je večkrat tukaj, toda spomnil sem se, da je danes Štefanovo, ko vsako leto v Srednji vasi poteka žegnanje konj. Sem pač sam, malo posedim in se sprehodim po prisojnem pobočju nad Slatovnikom in Srednjo vasjo. Po kar uri zadrževanja se vrnem nazaj na Javornico in spustim v Podjelje, kjer zaključim današnjo pot.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker